Poljubac koji je Britaniji donio oko 500 milijuna funti

Harry i Meghan

Prema pisanju BBC-a kraljevska obitelj zahvalila je javnosti i svima koji su došli u Windsor na vjenčanje Harryja i Meghan. Zadovoljna može biti i britanska Vlada jer sve je prošlo u najboljem redu, a pretpostavka je da će Velika Britanija od tog najsvečanijeg poljupca kraljevskog para u Windsorskoj kapelici prihodovati najmanje 500 milijuna funti, od čega će 200 milijuna prihodovati hoteli, ostatak dolazi od prodaje suvenira, fotografija sl.

Kao što je to uobičajeno i kod nas običnih smrtnika, troškove vjenčanja Harryja i Meghan platila je obitelj. Princ Charles častio je ručkom, a baka, kraljica Elizabeta,večerom. Kraljica i njezina obitelj navodno nisu najbogatija britansk, obitelj, od njih je bogatije više od 320 najbogatijih Britnaca.

 Zanimljivo je da je uz jelo točeno i jedno od najboljih hrvatskih vina - iločki traminac, a posebno dirljiva zanimljivost, koja povezuje svečanost vjenčanja s Harryjevom majkom, pokojnom princezom Dianom, bio je vjenčani buketić. U njemu je bila bijela potočnica – nezaboravak, zajedno s drugim poljskim cvijećem iz kraljevskog vrta, a bile su to mirisne grahorice, đurđice, astilbe, jasmin, zvjezdanke i mirta. Mirte potječu od sadnica koje je 1845. godine zasadila kraljica Viktorija u rezidenciji Osborne na otoku Isle of Wight, a po vjerovanju simboliziraju ljubav, plodnost i nevinost, pa se mladice tog cvijeća u kući Osborn tradicionalno stavljaju u vjenčane bukete kraljevskih mladenki.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.