Mihovljan slavi 821. godinu postojanja uz niz događanja

Mihovljan slavi 821. godinu postojanja uz niz događanja

Mihovljan, MO u sastavu Grada Čakovca i najstarije mjesto u Međimurskoj županiji, ove godine slavi 821. godinu postojanja. U sklopu proslave organizirat će niz događanja povodom Dana Mihovljana, koji će se obilježiti u nedjelju, 29. rujna.

Proslava započinje  u čast zaštitnika mjesta, Svetog Mihaela, u crkvi Sv. Ane u 11 sati. Istog će se dana  održati i četvrta utrka „Z brega na breg“, koja je središnji događaj proslave i na kojoj se očekuje veliki broj sudionika i gledatelja. Dječje utrke počinju u 9 sati, dok je start glavne utrke i utrke građana zakazan za 10 sati. Dječje utrke (100, 300 i 600 m) te start/cilj glavne (7,1 km) i utrke građana (3,1 km) održat će se na nogometnom igralištu NK Sloboda, Prvomajska ul. br. 7. Sudionici će trčati ili hodati ulicama Mihovljana, uživajući u pogledu na grad Čakovec.

Prijave za utrku otvorene su do ponedjeljka, 23. rujna, putem linka na stranicama utrka.com: Utrka Z brega na breg. Organizator će prihvatiti prijave i na dan utrke od 9 do 9:50 sati, no ne jamči potpunu dostupnost startnih paketa. Startnina za dionicu od 3,1 km iznosi 10,00 eura, a za 7,1 km 13,00 eura. Dječje utrke su besplatne, a prijave se mogu obaviti u tjednu prije utrke u prostorijama NK Sloboda.

Najuspješnije očekuju nagrade. Pehari za tri prvoplasirana natjecatelja u ukupnom poretku, personalizirane medalje za prva tri natjecatelja po kategorijama, te finišerske medalje i pokloni za djecu sudionike.Utrke će se održati bez obzira na vremenske uvjete, no u slučaju lošeg vremena dječje utrke se neće održati, a podjela nagrada bit će u prostorima Športskog doma. Za sve natjecatelje i gledatelje bit će osigurana besplatna okrjepa povodom 821. rođendana Mihovljana.

U tjednu  prije, ali i nakon  29. rujna, Udruge iz Mihovljana pripremile su razne aktivnosti

Ove godine, KUD Mihovljan slavi 25. godišnjicu postojanja, dok će Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Mihovljan također obilježiti svoju 25.obljetnicu. Šahovski klub Sloboda proslavit će 40 godina postojanja uz promociju monografije „Od osnutka do najvećih uspjeha“, a STK Mihovljan slavi velikih  70 godina igranja stolnog tenisa, dok će UMM (udruga mladih), NK Sloboda, Streljački klub, DVD, Udruga umirovljenika i svi ostali mještani biti okupljeni u organizaciji  oko središnjeg događanja, već spomenute 4. utrke „Z brega na breg“.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.