Varaždin u povodu obljetnice Hirošime suosjeća sa zemljom partnerom svog baroknog festivala

vbv

Na 73. obljetnicu američkog bombardiranja Hiroošime, japanskog grada, koji danas slavi mir i teži denuklearizaciji svijeta, posebni pijetet i suosjećanje osjeća i Varaždin, kojega ove godine s Japanom povezuje kultura, odnosno glazba jer Japan je zemlja partner 48. Varaždinskih baroknih večeri, koje se održavaju od 21. rujna do 3. listopada.

Ovogodišnje Varaždinske barokne večeri održat će se na nizu festivalskih pozornica u Varaždinu i izvan njega, a ugostit će i najbolje japanske umjetnike, koji će uz druge inozemne i domaće izvođače održati više od 30 koncerata. Festival je posvećen baroknoj glazbi,no u okviru njega održat će se i popratna događanja od likovnih izložbi do predstava i izložbe cvijeća pa sve do prezentacije gastronomije, a sve s značajnim štihom zemlje partnera.

No vrijedi istaknuti i da su Varaždinske barokne večeri od strane najveće kanadske turističke mrežne stranice Flightnetwork.com uvrštene, objavljeno je danas, među 33 „najboljih europskih specijaliziranih festivala“.

Na tom je popisu i varaždinski Špancirfest, Dubrovačke ljetne igre, festivali u Francuskoj, Engleskoj, Irskoj i drugim europskim zemljama koji privlače na tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta. Još jedno je to inozemno priznanje za Varaždinske barokne večeri koje će se ..- ove godine održati u svom 48. izdanju s Japanom kao zemljom partnerom - što također navodi Flightnetwork.com.

-Iznimno nam je drago što naši napori da Varaždinske barokne večeri postanu što više vidljive na svjetskoj kulturnoj i turističkoj sceni postaju prepoznati i u Kanadi i sigurni smo da će ova promocija Festivalu donijeti nove posjetitelje ne samo ove godine već i u godinama koje slijede. Pripreme za ovogodišnje izdanje Festivala u samom su vrhuncu, iako je sezona godišnjih odmora i s ponosom možemo reći da smo za ljubitelje barokne glazbe ove godine pripremili koncerte koji će im biti za dugo pamćenje- ističe Raymond Rojnik, organizator Varaždinskih baroknih večeri koje će se ove godine održati od 21. rujna do 3. listopada.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.