Obilježena 33. obljetnica 2. gardijske brigade Gromovi u Dugoj Resi

Obilježena 33. obljetnica 2. gardijske brigade Gromovi u Dugoj Resi

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić kao izaslanik predsjednika Vlade RH i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid sudjelovali su u subotu 18. svibnja na obilježavanju 33. obljetnice 2. gardijske brigade Gromovi u Dugoj Resi.

Ministar Anušić je u ime Vlade s izaslanstvom položio vijenac i zapalio svijeću kod Spomenika poginulim Gromovima. Tom prigodom, ministar je čestitao pripadnicima 2. gardijske brigade Gromovi 33. obljetnicu osnutka prisjetivši se 205 poginulih i tri nestala pripadnika brigade, koji su dali neizmjeran doprinos za slobodu hrvatskog naroda u svim dijelovima Republike Hrvatske.„Ime koje nosite 'Jednom grom – zauvijek grom' sinonim je snage i hrabrosti koju ste pokazali u oslobodilačkim operacijama u Domovinskom ratu, od Banovine i Korduna, hrvatskog juga gdje ste sudjelovali u deblokadi, grada Dubrovnika, vojno-redarstvenim operacijama Maslenica i Bljesak te završnih operacija Hrvatske vojske u kojima ste dali nemjerljiv doprinos u oslobađanju okupiranih područja“, podsjetio je ministar.

Zelene beretke koje su nosili pripadnici 2. gardijske brigade Gromovi i koje su bile prepoznatljive u Domovinskom ratu danas s ponosom nose njihovi slijednici, pripadnici 2. mehanizirane bojne Gromovi Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. Podsjećamo, 15. svibnja na dan osnutka 2. gardijske brigade i Dan 2. mehanizirane bojne Gromovi u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji održana je svečanost na kojoj su, između ostalog, novim pripadnicima bojne uručene zelene beretke u znak sjećanja na poginule i nestale pripadnike Gromova.

Foto: MORH/F. Klen

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.