Bleiburška tragedija bolna je točka hrvatske povijesti poručio je ministar Anušić

Bleiburška tragedija bolna je točka hrvatske povijesti poručio je ministar Anušić

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić i državni tajnik Ministarstva obrane RH Branko Hrg, u sklopu izaslanstva Vlade RH, sudjelovali su danas 18. svibnja 2024. godine na obilježavanju 79. obljetnice bleiburške tragedije i Križnog puta.

Ministar Anušić je sudjelovao na svetoj misi u crkvi Muke Isusove u Maclju koju je služio zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski, a državni tajnik Hrg na komemoraciji za žrtve Bleiburške tragedije i Križnog puta kod Središnjeg križa na groblju Mirogoj u Zagrebu, gdje je molitvu izmolio vojni biskup u Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan.

U toj prigodi, ministar Anušić je poručio: „I ove smo se godine poklonili žrtvama komunističkog režima, među kojima nisu bili samo vojnici nego i civili - žene, djeca i starci, koji su svirepo ubijani nakon 15. svibnja 1945. godine. Bleiburška tragedija bolna je točka hrvatske povijesti, a samo istina može pomoći da žrtve i njihovi potomci imaju svoje činjenično i pravedno mjesto u ne tako davnoj povijesti. Naša je zadaća promicati istinu i njegovati uspomenu na žrtve“.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.