Čakovec slavio spomen na 1366. godinu kada se prvi puta spominje ime mjesta Štefanec

Čakovec slavio spomen na 1366. godinu kada se prvi puta spominje ime mjesta Štefanec

U Štefancu, mjesnom odboru u sastavu Grada Čakovca, danas je proslavljen dan mjesta. Pripremljeno slavlje održano je u spomen na 1366. godinu kada se prvi puta spominje ime mjesta, ali i na dan kada su postali sastavni dio Grada.

Pritom su pripremili svečani program u tamošnjem društvenom domu, rezanjem vrpce označili kraj velike investicije, predstavnici DVD-a Štefanec odradili pokaznu vježbu, a za 684 mještana i njihove goste organizirani su druženje i zabava.

Svečanosti uz Dan mjesta svojim su dolaskom uveličali predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, predsjednici susjednih i prijateljskih Vijeća Mjesnih odbora, Ivanovca Melita Kraljić, Mihovljana Ivica Novak, Novog Sela Rok Miroslav Novak, Mačkovca Krunoslav Vidačić i Savske Vesi Srećko Vranović, uz domaćinstvo svih mještanki i mještana, na čelu s predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Štefanec Ivicom Križaićem.

Predsjednik VMO Štefanec: “Štefanec je mjesto sa srcem i dušom”

Prilika je poslužila da se istakne ono što je u proteklom periodu odrađeno u Štefancu, ali i najave projekti koji su u planu i realizaciji. Predsjednik VMO-a Štefanec naglasio je kako se svi danas nalaze u mjestu sa srcem i dušom te kako su ponosni na svoj kraj. “Današnjom svečanošću zaključujemo najveću investiciju u proteklom periodu u našem mjestu, vrijednu oko 110 tisuća eura, a to je uređenje okruženja oko društvenog doma i uređenje platoa. Velika želja nam je novi korak radova, obnova društvenog doma u kojem se nalazimo, a tim radovima zaokružili bi ovaj predivan kompleks sportskih terena, parka, društvenog doma i okoliša”, u svom je govoru istaknuo Križaić. Predsjednik Gradskog vijeća rekao je kako se uz dobru suradnju s mjesnim odborima sve radi s ciljem kako bi svi građani Čakovca sretno i zadovoljno živjeli u svojim mjestima. Naglasak u radu je ravnomjerni razvoj svih naselja u sastavu grada te samog Čakovca. Iskoristio je priliku da mještanima čestita dan mjesta, zaželi puno uspjeha u daljnjem zajedničkom radu na razvoju Štefanca i zahvali svima koji promiču ime naselja, u Međimurju i šire.

Udruge primile posebna priznanja

Predsjednik Gradskog vijeća pritom je uz predsjednika VMO Štefanec dodijelio zaslužena priznanja udrugama, za doprinos u radu i razvijanju kulturne, sportske i umjetničke baštine mjesta. Nagrade su u ime svojih kolektiva preuzeli predsjednik Nogometnog kluba “Jadran” Štefanec Matija Pavleković, predsjednica Ronilačkog kluba “Jadran” Štefanec Rajka Kocijan, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štefanec Dario Mesarić, predsjednica Udruge žena Štefanec Vera Mihalic, dok će se Kulturno umjetničkom društvu “Šafran” priznanje dodijeliti naknadno. Pritom je predsjednik VMO-a Štefanec predsjedniku Gradskog vijeća uručio i prigodan poklon, u ime svih mještana. Svečanost u društvenom domu uveličali su recitatori Ivan KrižaićDavid Frančić i Jakov Jančec, pod mentorstvom učiteljica Irene Levačić i Mirele Radovan, a svima prisutnima izvedbom skladbe na flauti predstavila se Sara Petrović.

Svečano otvoren novi plato ispred društvenog i vatrogasnog doma, investicija vrijedna 110 tisuća eura

Novi projekti koji očekuju mjesto su izgradnja dječjeg parka i izgradnja pješačko – biciklističkih staza, a posebno su ponosni na novi plato ispred društvenog i vatrogasnog doma koji je tom prilikom svečano otvoren rezanjem vrpce predsjednika Varge. Uz pokaz vatrogasne vježbe DVD-a Štefanec, novi plato predstavljen je kao završetak još jedne investicije koja će služiti za dobrobit svih mještana.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.