Rottary Club Varaždin 1181 proslavio 20. obljetnicu

Rottary Club Varaždin 1181 proslavio 20. obljetnicu

 Rotary klub Varaždin 1181 obilježio je dva desetljeća postojanja. Godine izazova, različitih humanitarnih aktivnosti kluba obilježene su svečanim i glazbenim programom u koncertnoj dvorani varaždinske glazbene škole 5. svibnja. Kao i proteklih godina i ova večer imala je posebnu humanu notu za Udrugu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina. 

Tijekom godina fokus djelovanja kluba bio je usmjeren na organizaciju humanitarnih koncerata i kazališniš predstava, a jedna od najvećih akcija iz tog ranog perioda djelovanja bila je akcija “Glumci za kazalište”, koja je okupila osamdesetak najpoznatijih hrvatskih glumaca, a čija je namjena bila prikupljanje sredstava za izradu svečanog zastora HNK Varaždin. Tijekom narednih godina uz humanitarne projekte klub se usmjerio na projekte služenja zajednici. Nastali su tako tradicionalni Rotary Business Forum, niz predavanja otvorenih za javnost prominentnih domaćih i inozemnih predavača te kulturna i sportska događanja. Sve sa željom da se doprinese kvaliteti življenja lokalne zajednice“- ističe predsjednik RC Varaždin 1181 Stiven Toš.

 Neki od najpoznatijih projekata RC kluba Varaždin 1181 su “STEM laboratorij”, “Rotary plastenici za Banovinu”, gradnja kuća za potresom stradale na Baniji, “Business forum” te mnogi drugi.Ovom posebnom prigodom, predstavljena je monografija Kluba čiji glavni urednik je Josip Stanek, autor tekstova je Darko Mehun. Godine su ispisale mnogo priča, donijele mnogo uspomena, a sama večer proslave jubileja imala je također posebnu humanu notu tijekom koje su sva sredstva od prodaje tombola i monografija bila usmjerena u rad Udruge distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina.

Brojnim rotarijankama i rotarijancima, obratila se asistentica Guvernera Rotary Districta 1913, Nataša Drvenkar, a nazočne je pozdravio i gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj.Tijekom večeri dodijeljene su i priznanja za dugogodišnji rad Kluba, a ujedno i za kontinuirani doprinus u suradnji s Klubom. Priznanje je posthumno dodijeljeno prof.dr.sc. Franji Šulaku – kumu kluba, članu RC Varaždin koji je  preminuo 2009. Također, priznanja su uručena i Velimiru Ostoiću, Danijelu Joziću, te članovima Rotary kluba Varaždin 1181 koji su od samog početka u klubu, a to su Ignac Klarić i Dražen Košćec.

U nezaboravnom svečanom programu sudjelovali su Blanka Tkalčić, Danijel Oto, Hrvoje Šenjug i Mihael Gyorek, a svojim nastupom oduševili su i Elena Weiser i Andrej Detelj.

Službeni program vodili su Morana Kiš i Frano Ridjan.

Kako je bilo na proslavi velike rotary obljetnice, pogledajte u fotogaleriji Siniše Sovića:

   

Rotary Club Varaždin 1181

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.