Policijska uprava međimurska i ove je godine, uz Dan policije, priredila svečanost te Sajam sigurnosti i prevencije

Policijska uprava međimurska i ove je godine, uz Dan policije, priredila svečanost te Sajam sigurnosti i prevencije

Policijska uprava međimurska i ove je godine, uz Dan policije, priredila svečanost te Sajam sigurnosti i prevencije koji svake godine budi veliki interes građana. PUM-u su u organizaciji ovogodišnjeg, devetog, sajma pomogla vijeća za prevenciju grada Čakovca i Međimurske županije.

U Srednjoj školi Čakovec održana svečana akademija koja je okupila brojne uzvanike. U pozdravnom govoru, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač istaknuo je izazove s kojima se policijski službenici svakodnevno nose, ali i rezultate koje postižu na polju sigurnosti: „Odali smo danas počast našim poginulim kolegama s njihovim obiteljima te nastavljamo dalje uzdajući se u novu reformu koja bi nam trebala omogućiti da formiramo tim za svako romsko naselje i dosegnemo višu razinu sigurnosti“, naglasio je načelnik Sokač te dodao da se nada boljim rezultatima zahvaljujući dobroj suradnji u zajednici te zahvalio Ravnateljstvu policije što je prepoznalo specifične potrebe Međimurja kada je o sigurnosti riječ. Za postizanje još veće učinkovitosti, Sokač presudnim smatra vraćanje policijskih ovlasti na teren, u ruke policajaca.

Policijske službenike i službenice pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec, zahvalivši im na predanom obavljanju zahtjevne uloge u društvu: „Na svojim leđima nosite težak teret, jer na svakom od vas je ogromna odgovornost da čuvate sigurnost, ali i ugled svoga časnoga zvanja. Sigurnost nam je svima važna, osobito našim najranjivijim sugrađanima - djeci, starijima i osobama s invalidnošću - zato nam je važna suradnja s Policijskom upravom međimurskom osobito kada je riječ o prevenciji i tu zajedničkim naporima bilježimo dobre rezultate“, rekao je župan, čestitavši svim policijskim službenicima i službenicama Dan policije. Od brojki i statistike, dodao je župan Posavec, važniji je osjećaj sigurnosti i povjerenja među ljudima. „I Sajam prevencije i sigurnosti u tom je smislu važna aktivnost koja građanima omogućava da sagledaju širinu uloge policije u zajednici“, kaže župan. I gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini čestitala je svim policijskim službenicima i službenicama: „Svijet danas nije sigurno mjesto. Suočavamo se s migrantskim krizama i ekonomskim nestabilnostima, u našoj blizini se vode ratovi, a nove tehnologije sa sobom donose i nove oblike kriminala. Upravo ste vi prva linija naše obrane i bez vašeg predanog rada naš svakodnevni život bio bi daleko nesigurniji“, istaknula je gradonačelnica.

Izaslanica glavnog ravnatelja policije Nikole Miline i Ravnateljstva policije pozdravila je međimurske policijske službenike poželjevši im mnogo uspjeha u radu, te istaknula da su hrabri ljudi koji bilježe značajne rezultate: „Zahvaljujući suradnji u zajednici i specifični problemi Međimurja, o kojima je govorio načelnik se smanjuju, dok u mnogim drugim područjima sigurnosti Policijska uprava međimurska bilježi izvrsne rezultate“, rekla je voditeljica Službe prevencije pri Ravnateljstvu policije Sandra Veber.

Slavljenicima iz PUM-a obratila se i zastupnica u EU parlamentu Sunčana Glavak„Budite ponosni na svoje zanimanje i hvala vam što nas čuvate. Sigurnost je riječ koja u aktualnom trenutku dobiva iznimno širok kontekst i utoliko vaš posao čini delikatnijim“, istaknula je.

NAGRADE

Najsvečaniji dio skupa bila je dodjela priznanja najzaslužnijim policijskim službenicima i službenicima koji su primjernim obavljanjem zadaća pridonijeli ugledu PUM-a. Pohvaljen je Radovan Gačal iz Ureda načelnika Policijske uprave međimurske načelnik, zatim Anita Šantek i Ines Goričanec iz Službe kriminalističke policije. Pohvaljen je i Dejan Ignac iz Policijske postaje Čakovec, zatim Barbara Balenović i Davor Košir iz Policijske postaje Mursko Središće te – iz Policijske postaje Prelog - Spomenko Gojsek, a iz Postaje prometne policije Čakovec Mario Levačić i Nenad Kos.

Policijska uprava međimurska uručila je zahvalnice za suradnju i to Međimurskoj županiji, u ime koje je priznanje preuzela pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Maja Odrčić Mikulić, te Hrvatskom autoklubu - Autoklubu Čakovec i Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije.

U glazbenim predasima tijekom svečane akademije nastupila je Chiztel Renae Aceveda, Marija Jambrošić, Srećko Krištofić te Policijska klapa sveti Mihovil.

Uzvanici su potom razgledali Sajam sigurnosti i prevencije, održan je u sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, gdje je veliko zanimanje posjetitelja, osobito onih najmlađih, izazvala oprema koju policija koristi u svakodnevnom radu.

Policijski službenici prisustvovali su i misi u crkvi svetog Nikole Biskupa u Čakovcu, koju je predvodio Jure Bogdan, vojni biskup u Republici Hrvatskoj.

Svečanoj akademiji prisustvovali su zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik županijske Skupštine Dragutin Glavina, saborski zastupnik Ivica Baksa, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, te brojni načelnici međimurskih općina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.