Velika vježba civilne zaštite Međimurske županije i Grada Čakovca

Velika vježba civilne zaštite Međimurske županije i Grada Čakovca

U okviru planiranih aktivnosti, u petak je u sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu održana velika vježba civilne zaštite Međimurske županije i Grada Čakovca, ovoga puta na temu spašavanja, evakuacije i zbrinjavanja učenika i zaposlenika zbog – potresom izazvanog - urušavanja dijela zgrade sportske dvorane. Iz teme vježbe je vidljivo da se snage naše civilne zaštite prilagođavaju recentnim izazovima, među kojima su, uz katastrofe izazvane velikim klimatskim nepogodama, i potresi.

Vježba je također pokazala visoku spremnost svih dionika civilne zaštite na našem području, istaknuo je, nakon obavljene zadaće, istaknuo je voditelj tima za analizu Ladislav Söke. Vježbu je koordinirao Robert Meglić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, dok je voditelj tima za sigurnost bio Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave međimurske, a voditelj tima za pripremu lokacije vježbe Miodrag Novosel, iz HGSS-a Stanice Čakovec. O logističkoj potpori brinuo je Kristijan Valkaj, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, a voditelj tima za protokol i odnose s medijima bio je zamjenik župana Josip Grivec, načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

U organizaciji i upravljanju vježbom sudjelovali su i Neven Putar, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja - stanice Čakovec, Vladimira Križaj-Grabant, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, te Damir Srnec, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec.

U vježbi su sudjelovali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca, Centar 112, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, Policijska uprava međimurska i Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.