Međunarodna prehrambena i agrotehnološka kompanija MHP u Gudovcu

Međunarodna prehrambena i agrotehnološka kompanija MHP u Gudovcu

Zajedno s Veleposlanstvom Ukrajine u Hrvatskoj MHP je partner Međunarodnog jesenskog sajma, a nakon pet godina ulaganja u Hrvatsku, sudjelovanjem na sajmu kompanija želi dodatno informirati o svojim djelatnostima i međunarodnim iskustvom

Nakon nedavnog sastanka s predstavnicima hrvatske Vlade, na kojem je predstavio ulaganja u Hrvatsku te buduće projekte, MHP ove godine prvi put sudjeluje na Međunarodnom jesenskom sajmu u Gudovcu. Tradicionalni događaj, koji okuplja velik broj poljoprivrednika i proizvođača hrane, prilika je za predstavljanje kompanije hrvatskoj poljoprivredi.

MHP je međunarodna prehrambena i agrotehnološka kompanija s prihodima većim od 2,72 milijarde eura i 32.000 zaposlenih diljem svijeta. Od ulaska na hrvatsko tržište 2019. godine, kompanija je uložila 44,5 milijuna eura i otvorila više od 200 novih radnih mjesta.

MHP je na hrvatsko tržište ušao akvizicijom kompanija Perutnina Ptuj i PP Pipo Čakovec. Ove godine je dodatno povećao svoja ulaganja preuzimanjem Tonija, domaće kompanije za otkup, sušenje i skladištenje žitarica. MHP i Perutnina Ptuj planiraju uložiti 10 milijuna eura u silos kapaciteta 50.000 tona u Hercegovcu blizu Bjelovara. Ta će infrastruktura služiti kao centar za otkup, sušenje i skladištenje žitarica.

MHP je odabrao Hrvatsku za lokaciju nove tvornice za proizvodnju hrane za kućne ljubimce. Tvornica, kojom će upravljati novoosnovana kompanija MHP Pet Food u Hrvatskoj, počet će raditi 2026. godine. Ulaganje od 40 milijuna eura osigurat će i 200 novih radnih mjesta. Ta tvornica bit će prva takve vrste za proizvodnju mokre hrane za kućne ljubimce u Hrvatskoj te će biti opremljena najmodernijom tehnologijom s visokim stupnjem automatizacije. MHP svoje proizvode izvozi u više od 70 zemalja svijeta

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.