Aktualac GV Varaždina o problemu stanara zgrada oko VTC-a, gdje je osim parkirališta problem i uređenje asfalte površine

Aktualac GV Varaždina o problemu stanara zgrada oko VTC-a, gdje je osim parkirališta problem i uređenje asfalte površine

Aktualac GV Varaždina o problemu stanara zgrada oko VTC-a, gdje je osim parkirališta problem i uređenje asfalte površine i uleknujća asfalta zbog građevinske jame za VTC, ali prije svega problem je sa zemljištem, a koje grad planira riješiti zamjenom. Tijekom aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina ponovno je otvoreno pitanje problema stanara u zgradama oko VTC-a. Klub HDZ-a predložio je da se podrži odluka o procjeni zemljišta kod VTC-a, no gradonačelnik Neven Bosilj odbio je da se taj prijedlog uvrsti u dnevni red. Ipak, Bosilj je najavio mogućnost skorog rješenja problema stanara.

Bosilj je objasnio da se već dulje vrijeme vode pregovori s predstavnicima Marlexa te da se do jeseni očekuje gotov prijedlog ugovora o zamjeni zemljišta između Grada Varaždina i Marlexa, što uključuje zemljišta na Grabanicama i kod VTC-a. Naglasio je da je dogovor u visokoj fazi i da će se do sjednice Gradskog vijeća početkom rujna predstaviti ugovor o zamjeni zemljišta. Također je spomenuo da sporazum obuhvaća i zemljište na Banfici, te će njime biti riješen i problem igrališta na Grabanicama koje nije izgrađeno na predviđenom zemljištu.

Prema Bosiljevim riječima, igralište bi se trebalo izmjestiti o trošku Marlexa na zemljište predviđeno za igralište, udaljeno oko 60 metara od sadašnje lokacije.

Problemi stanara oko VTC-a traju godinama i često se spominju na sjednicama Gradskog vijeća i u političkim priopćenjima. Stanari su u više navrata izražavali svoju zabrinutost i tražili sastanke s gradskom vlasti. Investitor Marlex je još u svibnju prošle godine poslao dopis Gradu Varaždinu nudeći prodaju čestica na kojima je prilazna cesta, predlažući da svaka strana napravi svoju procjenu vrijednosti zemljišta.

Stanari su naglasili da su svjesni da problem nije nov, ali su apelirali da Grad Varaždin pronađe rješenje. Kraj problema mogao bi biti poznat do jeseni.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.