U Splitu se priprema neviđeni spektakl - otvara se najviša zgrada u Hrvatskoj: “Evo kako će izgledati program”

U Splitu se priprema neviđeni spektakl - otvara se najviša zgrada u Hrvatskoj: “Evo kako će izgledati program”

Na blagdan svetog Dujma priprema se grand opening Dalmatia Towera i AC Hotela by Marriott Split

Na blagdan svetog Dujma, zaštitnika grada Splita, održat će se svečano otvorenje Dalmatia Towera. Samo događanje nosi simbolični naziv “Above all”, a što sugerira da će se domjenak održati na najvišoj građevini u Hrvatskoj.

Dalmatia Tower visok je 135 metara, a projektirao ga je ugledni hrvatski arhitekt Otto Barić. Ovaj neboder dobitnik je dviju prestižnih međunarodnih nagrada: “European Property Awards” u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene te “International Property Award” za najbolji projekt u kategoriji razvoja. Obje nagrade dodijeljene su u oštroj europskoj i svjetskoj konkurenciji prilikom čega se Dalmatia Tower natjecao među više stotina građevina i projekata.

U sklopu kompleksa prošlog je srpnja krenuo s radom AC Hotel koji je dio portfelja najvećeg svjetskog hotelskog lanca Marriott International. AC Hotel Split ujedno je i prvi predstavnik svog brenda u Hrvatskoj čime je trasiran put za posve novu hotelsku i turističku industriju.

Iako je Dalmatia Tower u funkciji još od srpnja prošle godine sada će se cijeli kompleks predstaviti javnosti uz spektakularan i dosad neviđeni program. Investitor Josip Komar izrazio je ponos i sreću što je nakon dugogodišnjeg procesa finaliziran projekt koji je udahnuo život Splitu.

“Danas u Dalmatia Toweru radi gotovo 1000 ljudi od čega ih je najmanje 700 iz područja visoko specijaliziranog IT-a. Uz AC Hotel ovdje posluju i mnoge međunarodne kompanije, a upravo je to ono što smo htjeli postići. Htjeli smo urbanistički, turistički ali i korporativno repozicionirati Split i stvoriti konture budućeg razvoja grada. Dalmatia Tower bez sumnje predstavlja monumentalnu urbanističku i arhitektonsku vrijednost moderne Dalmacije spajajući suvremeni minimalizam s antičkim nasljeđem Splita u harmoničnu cjelinu”, kazao je Komar pojasnivši zašto se baš sada događa svečano otvorenje.

“Pošto smo neboder i hotel stavili u funkciju prošle godine usred špice sezone naprosto nismo imali logističke niti vremenske mogućnosti za napraviti svečanost ovakvog obima ranije. Zato smo se u međuvremenu zbilja potrudili da sve bude na nivou budući da je naš projekt najveće arhitektonsko postignuće u posljednjem desetljeću izuzev Pelješkog mosta. Ovo je velik dan za Split, Dalmaciju i Hrvatsku”, kaže Komar.

Iz AC Hotela by Marriott Split otkrili su niz detalja o samoj svečanosti i istaknuli ekskluzivne trenutke koji će obilježiti suvremenu povijest Splita.

“Za ovu večer pripremali smo se mjesecima uz tim iskusnih stručnjaka. Primjerice, s vrha Dalmatia Towera bit će istaknut laserski show kojeg će sateliti moći zabilježiti iz svemira. Nadalje, preko cijele zgrade alpinisti će raspostrijeti kultnu hrvatsku zastavu koja je pratila naše nogometaše na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru, a što će biti izraz patriotizma ali i kultna fotografija koja će obići svijet. Također, Gibonni će održati koncert, a svi će uzvanici u jednom trenutku moći doći na rooftop i svjedočiti impresivnom pogledu na Split, more i otoke ali i spektakularnom vatrometu koji će obasjati Dalmatia Tower”, izjavio je Damir Lukić, generalni menadžer AC Hotela by Marriott Split najavivši i niz drugih iznenađenja o kojima će biti poznato više na dan otvorenja.

Kako se doznaje otvorenju će prisustvovati niz poznatih lica iz svijeta estrade, sporta, poduzetnišva, politike i kulturnog života Splita i Hrvatske.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.