U organizaciji GIUPPH-a obilježen Svjetski dan voda

U organizaciji GIUPPH-a obilježen Svjetski dan voda

Pod sloganom "Voda - bogatstvo Hrvatske" danas je u organizaciji GIUPPH-a (Gospodarska interesna udruga proizvođača pića Hrvatske) u prostoru Kraš Auditoriuma održan simpozij povodom obilježavanja Svjetskog dana voda.

Tom prigodom najvažniji hrvatski proizvođači prirodnih mineralnih i izvorskih voda: Atlantic Cedevita, Jamnica plus i Studenac okupili su se kako bi istaknuli važnost vode kao našeg najdragocjenijeg resursa, ukazali na utjecaj klimatskih promjena koje zahtijevaju dosljedno praćenje i procjenu vodnih resursa te naglasili visoku kvalitetu i originalnu čistoću hrvatskih prirodnih mineralnih i izvorskih voda.

Direktorica GIUPPH Jasna Čačić u svojem je izlaganju dala pregled hrvatskog tržišta voda, dok je o europskom sektoru prirodnih mineralnih i izvorskih voda kao i o utjecaju Zelenog plana Europske unije na sektor voda govorila Patricia Fosselard, direktorica NMWE-a (Europskog udruženja voda).

Svojim izlaganjima, svečanost obilježavanja Svjetskog dana voda uveličale su i Sanja Kolarić Kravar iz Ministarstva poljoprivrede, Dražen Tomić iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, prof. Ksenija Durgo s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Lorens Flegar i Iva Ramić iz Atlantic Cedevite te Robert Zdolc iz Vetropak Straže.

Gospodarsko-interesno udruženje proizvođača pića Hrvatske okuplja proizvođače voda među kojima su tri najveća proizvođača prirodnih mineralnih i izvorskih voda: Atlantic Cedevita, Jamnica plus i Studenac.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.