U Tjednu novca brojne edukacije za mlade, informativna brošura za odrasle

U Tjednu novca brojne edukacije za mlade, informativna brošura za odrasle

U sklopu Svjetskog i Europskog tjedna novca, uz brojne edukacije koje Hrvatska gospodarska komora organizira za srednjoškolce i studente, Grupacija kreditnih posrednika i HGK pripremili su informativnu Brošuru o kreditnom posredovanju koja objašnjava kreditnu terminologiju i kreditiranje. uvjetima na razumljiv način.

Svjetski tjedan novca ove se godine održava pod sloganom Zaštitite svoj novac, osigurajte svoju budućnost, a od 2012. godine u ovu je manifestaciju uključeno više od 60 milijuna djece i mladih iz 176 zemalja.

Kao i prethodnih godina, HGK provodi edukaciju u suradnji sa svojim članicama (banke, osiguravajuća društva, investicijski i mirovinski fondovi, Zagrebačka burza) te HNB-om i HANFA-om. Prvog dana Tjedna novca HGK se izložbenim prostorom, dodjelom nagrada u kvizu znanja te sudjelovanjem Hrvoja Krstulovića , predsjednika HGK uključila u manifestaciju „ Uštedi, uloži i uredi život “ koju organizira Ministarstvo financija. Udruga investicijskih i mirovinskih fondova u Maloj školi ulaganja.

Edukacije su održane za učenike nekoliko srednjih škola u Novskoj, Splitu i Zadru, za koje smo organizirali online predavanja, te u dvije srednje škole i dva fakulteta u Zagrebu. U petak, 22. ožujka, u Virovitici će se održati predavanja za srednjoškolce i studente, a zbog velikog interesa dio edukacija za studente održat će se i nakon Money Weeka.

"Na edukacijama za srednjoškolce i studente tijekom Tjedna novca, kao i na našim ostalim aktivnostima tijekom cijele godine, ističemo važnost informiranosti prije donošenja svake financijske odluke te potrebu stalnog usavršavanja financijskih znanja. Kroz komorski projekt Mi znamo više, bolje razumijemo, govorimo o važnosti financijskog opismenjavanja mladih i ulozi regulatornih institucija, bankarstvu i upravljanju osobnim financijama, ulozi i značaju osiguranja i tržišta kapitala, investicijskim i mirovinskim fondovima", kaže Vanja Dominović , voditelj Odjela za financijske institucije i makroekonomsku analizu HGK.

Money Week predstavio je i Brošuru o kreditnom posredovanju  koja sadrži osnovne informacije o usluzi kreditnog posredovanja - klijentima na jednom mjestu nudi informacije o bankovnim kreditima, pruža pomoć pri izračunu kreditne sposobnosti, ispunjavanju svih potrebnih obrazaca i pripremi dokumentacije te vodi klijenta kroz cijeli proces kreditiranja do isplate traženog kredita u banci.

Usluga kreditnog posredovanja je besplatna usluga za klijenta, a kreditno posredovanje naplaćuje banka partner kod koje je kredit odobren.

"Ovaj osnovni vodič kroz financijsko opismenjavanje osmišljen je s ciljem educiranja klijenata o važnosti usporedbe uvjeta kredita različitih banaka, razumijevanja prava i obveza vezanih uz kreditne ugovore te promicanja informiranog financijskog zaduživanja. Kao važna profesionalna usluga, kreditno posredovanje olakšava proces kreditiranja klijenata pružanjem ključnih informacija o svim aspektima kreditiranja“, objasnila je Martina Mataić Škugor , predsjednica Grupacije kreditnih posrednika i direktorica Investicijske operete.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.