Čišćenje ninskog podmorja i priobalja povodom Svjetskog dana voda

Čišćenje ninskog podmorja i priobalja povodom Svjetskog dana voda

Povodom svjetskog dana voda u subotu, 23. ožujka 2024. organizira se eko akcija čišćenja podmorja i priobalja od strane Turističke zajednice grada Nina, a u suradnji s Ronilačkim klubom Sveti Roko iz Bibinja, Ekološkom udrugom Nin Eden i poduzećem Komunalac Nin.

Ekološka akcija čišćenja ninskog podmorja i priobalja za cilj ima doprinijeti očuvanju bioraznolikosti i ciljanih staništa i vrsta, s naglaskom na zaštićene vrste, kako bi se za buduće generacije očuvao ekosustav i zaštićena područja ekološke mreže Ninskog zaljeva.

Pozivamo sve vas, volontere velikog srca, da nam se pridružite u akciji čišćenja našeg grada. U akciji će sudjelovati Ronilački klub Sveti Roko iz Bibinja, a vaša uloga bi bila podrška na kopnu i u plazuljama.

Svi zainteresirani mogu se javiti na broj 023/264-280 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Mjesto okupljanja biti će u 09:00h ispred kipa kneza Branimira.

Ponesite prigodna pomagala za čišćenje (grabljice, kariolu i sl.), a možete sudjelovati i sa kaićem. Mi ćemo vam osigurati rukavice i vreće za prikupljanje otpada.

Iz mora će se izvaditi između ostalog nanosi iz posljednje poplave koja je prije nekoliko dana bila na području Nina.

Nin je naš ponos, naša baština i naš dom. No, kako bismo očuvali ljepotu našeg grada, potrebna nam je vaša pomoć!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.