Medved: Damira Tomljanovića Gavrana krasila je ljudskost, hrabrost i odlučnost

Medved: Damira Tomljanovića Gavrana krasila je ljudskost, hrabrost i odlučnost

Damira Tomljanovića Gavrana, uz hrabrost i domoljublje, iznad svega krasila ljudskost“, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u povodu 30. obljetnice pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića - Gavrana, odajući mu  počast na njegovom grobu u Krivom Putu kod Senja.

"Prošao sam s Damirom dobar dio njegova ratnog puta. Bio je to naš zajednički put i hrabro, bespoštedno koračanje prema hrvatskoj slobodi. Osim mnogih njegovih iznimnih osobina - hrabrosti, odlučnosti i osobina vojnog stratega - Damira Tomljanovića Gavrana krasile su i odlike njegove legendarne ljudskosti", rekao je Tomljanovićev suborac Tomo Medved.
 
Prosvjed je pokazao da je oporba i dalje bez vizije
 
Komentirao je današnji prosvjed koji je na Trgu svetog Marka organiziralo 11 lijevo-liberalnih stranaka kazavši kako on pokazuje da je oporba i dalje bez vizije.
 
„Nažalost, oni i dalje sve svoje politike baziraju na mržnji prema HDZ-u, prema Vladi, a to nikada nikome nije uspjelo“, rekao je Medved.   
 
Naglasio je i kako se od oporbe očekuje da ima konkretne programe, ali da se to, zasad u našoj oporbi ne vidi.
 
„Tih jedanaest stranaka imaju pravo na artikuliranje svojih stavova i svojih pozicija, ali ne vidim da oni to mogu ostvariti uspješno. Čak mislim da ovime neće polučiti, ne samo za njih željen, nego nikakav uspjeh“, izjavio je ministar i dodao da će izbori, kad god budu, to pokazati.
 
Upitan za jučerašnju izjavu predsjednika Republike, Medved je istaknuo kako je 555 dana braniteljskog prosvjeda bilo nužno u nastojanju da se branitelji izbore za ugroženo im dostojanstvo.
 
„A na kakvu "oluju" predsjednik misli, to bi mogao pojasniti samo on“, odgovorio je Medved.

Izvor: HINA/Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.