Predsjednik Milanović u Bedekovčini: Hrvatskoj nitko ništa nije poklonio, to treba zapamtiti

Predsjednik Milanović u Bedekovčini: Hrvatskoj nitko ništa nije poklonio, to treba zapamtiti

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bedekovčina na kojoj je, čestitajući im Dan Općine i Dan Župe svete Barbare, Bedekovčankama i Bedekovčanima rekao kako vidi da im je dobro te poručio da koriste europski novac.

„Naši interesi su da se europskog novca što više ovdje iskoristi. To nije novac koji direktno stvara novi novac jer nitko tko ima novca svojoj konkurenciji to neće dati. Ulaže se u infrastrukturu, sportske objekte i to je lijepo. Išlo bi puno teže bez sredstava koja nam stoje na raspolaganju i zato ja odajem priznanje svakoj lokalnoj upravi i samoupravi koja je uspješna u tom naporu da izvuče što je moguće više, do zadnjeg eura“, rekao je predsjednik Milanović.

Dodao je kako moramo biti svjesni da besplatnog novca neće biti u nedogled. „Treba iskoristiti moment, uzeti što je moguće više i onda se baviti isključivo time kako da ojačamo sebe, da budemo financijski neovisniji i bogatiji“, rekao je. U tom smislu, predsjednik Milanović je podsjetio kako je sva ključna infrastruktura u Hrvatskoj, osim Pelješkog mosta, izgrađena hrvatskim novcem ili kreditima koje hrvatski građani i poduzeća plaćaju i vraćaju.

„To nije nitko poklonio, kao što Hrvatskoj i inače nitko i baš ništa nije poklonio. To je dobro zapamtiti. Sve što smo dobili zadnjih trideset godina platili smo 'masno' i čekali tri puta duže od ostalih da bi dobili ono na što imamo pravo kao svaki narod koji želi svoju državu i koji u toj državi želi živjeti mirno, neovisno i što je moguće više bogato“, poručio je Predsjednik dodavši kako smo i relativno kasno ušli u Europsku uniju jer smo čekali besmisleno dugo. „Na kraju smo ušli u tu organizaciju koja ima svoje teškoće i proturječja. Unutra smo i to je dobro. Treba biti lojalan, ali ne zanositi se velikim idejama da je to nešto što će trajati vječno. Možda i hoće. Polazim iz perspektive da je ovo naša baza, naša domovina Hrvatska, naš kraj, zavičaj i sve ono iznad toga u našim očima postoji radi zaštite ovoga ovdje i naših interesa“, zaključio je predsjednik Milanović prigodno obraćanje. 

O ostvarenim projektima u prethodnom razdoblju i planovima za naredno na svečanoj sjednici govorili su načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, predsjednik Općinskog vijeća Mario Ocvirek i dječji Općinski načelnik Luka Jambrek, a Dan Općine u prigodnim obraćanjima čestitali su načelnica Općine Mače u ime gradonačelnika i načelnika općina Mladenka Mikulec Šimunec, zastupnik u Hrvatskom saboru Siniša Hajdaš Dončić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Grada Krapine, zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade RH Zoran Gregurović.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.