Bivši ministar Mario Banožić s teškim ozljedama u KBC Osijek, o detaljima nesreće nakon istrage

Bivši ministar Mario Banožić s teškim ozljedama u KBC Osijek, o detaljima nesreće nakon istrage
Nakon što je utvrđeno da je skrivio tešku prometnu nesreću kod Vinkovaca u kojoj je poginuo 40-godišnji vozač kombija, Mario Banožić razriješen je dužnosti ministra obrane, Na odjelu je intenzivnog liječenja i trenutačno je izvan životne opasnosti. Banožić je zadobio teške ozljede i hospitaliziran je. Do daljnjega ministarsku dužnost obnašat će državni tajnik Zlatko Jakop, objavio je HRT.
Sklizak kolnik i gusta magla koja smanjuje vidljivost - Mario Banožić u tim je uvjetima snažnim terencem krenuo u pretjecanje i izravno se sudario s kombijem. Na mjestu je poginuo vozač kombija - 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake. 
Kako se neslužbeno doznaje, bivši je ministar išao u lov, a vozio je vlastiti automobil. Još nije utvrđeno koliko brzo je vozio, a čekaju se i nalazi krvi i urina obojice vozača kako bi se utvrdilo jesu li bili pod utjecajem alkohola. 

Teško ozlijeđeni Banožić vozilom hitne pomoći najprije je prevezen u vinkovačku bolnicu. Nakon primarne obrade prevezen je u KBC Osijek. Nalazi se na odjelu intenzivnog liječenja i trenutačno je izvan životne opasnosti.
- Radi se o politraumi višestrukim ozljedama tijela, ozljedama mozga, prsnog koša, indirektno trbuha, ozljedama ekstremiteta i tako, dominantna je u ovom trenutku neurotrauma // ako stanje ostane ovako kao što je i ako tijek oporavka bude kako predviđamo ne bi trebale biti nikakve trajne posljedice, izjavio je Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC Osijek i šef kirurške službe. U malom slavonskom mjestu Privlaci tišina i neopisiva bol zbog gubitka sumještanina. Oni najbliži suze ne mogu sakriti. Iza preminulog Gorana Šarića ostala je supruga i dvoje malodobne djece.

- Još uvijek mi nismo svjesni da njega nema. Ne možemo doći k sebi kako se to moglo dogoditi. Što da vam kažem, nije nam lako. Goran je bio pravi dečko, dobar dečko, vrijedan dečko, izjavio je Ivica Perkunić, rođak preminulog.
Kako je najavio premijer Andrej Plenković, Vlada i grad Vinkovci pomoći će supruzi i kćerima poginulog muškarca. Osim vozača kamiona koji je ispitan na mjestu nesreće, drugih svjedoka nije bilo. Svi detalji ove teške nesreće trebali bi se znati nakon završetka kriminalističkog istraživanja.   
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.