Božinović o kaznama za ustašku zastavu: Istraživanje se nastavlja

BOŽINOVIĆ
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u petak, komentirajući navijače koji su unijeli ustašku zastavu na stadion Rujevica u Rijeci tijekom utakmice Hrvatske i Latvije, da su izgrednicima izrečene zatvorske i novčane kazne, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.
 
- To je rezultat promptne i učinkovite akcije. Znam da se radi na prijavi koja je možda već podnesena za još jednog počinitelja, rekao je Božinović u Slunju nakon obilaska policijskih službenika koji čuvaju granicu.Dodao je da kriminalističko istraživanje traje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti vezane za slučaj.
 
Hrvatski nogometni savez (HNS) prije u petak izvijestio je da je Općinski sud u Rijeci izrekao prvookrivljenom D. C. novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, a drugookrivljenom D. S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.
 
Usto, obojici je određena zaštitna mjera prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.
 
Upitan jesu li izrečene kazne primjerene, Božinović je odgovorio da MUP sustavno prati učinak pojedinih propisa, osobito vezano za sudsku praksu.
- Što se tiče kaznenih djela vezanih za navijače, zatražio sam od Uprave kriminalističke policije analizu da vidimo što je zapravo praksa i kakve su presude kako bi znali trebamo li nešto u svom radu poboljšati ili promijeniti, kaže Božinović.
 
IZVOR: HRT
POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/bozinovic-o-kaznama-za-ustasku-zastavu-istrazivanje-se-nastavlja-11037612

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.