Potpisan sporazum o suradnji između HUP-a i regionalne podružnice najveće svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF

Potpisan sporazum o suradnji između HUP-a i regionalne podružnice najveće svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) potpisala je memorandum o suradnji s udrugom WWF Adria, koja je dio mreže WWF-a, najveće svjetske organizacije za zaštitu prirode. Ovaj sporazum ima za cilj jačanje održivog poslovanja i promicanje zaštite prirode u Hrvatskoj.

WWF, s djelovanjem u preko 100 zemalja diljem svijeta te podrškom za oko 3000 projekata očuvanja i zaštite okoliša, donosi bogato iskustvo i stručnost na područje održivosti.

Suradnja između HUP-a i WWF Adrije predstavlja ključni korak prema osnaživanju poslodavaca u razumijevanju i sudjelovanju u različitim projektima vezanim uz održivo poslovanje. Jedan od ciljeva ove suradnje je organizacija zajedničkih konferencija, radionica, panela i edukacija usmjerenih na održivost poslovanja. Na prvoj u nizu radionica, a osim predstavljanja rada WWF Adrije, govorilo se o ESG mjerama, standardima i greenwashing-u.

„Kroz ove aktivnosti, WWF Adrija i HUP će zajedno raditi na jačanju svijesti o važnosti održivog poslovanja i potrebi za zaštitom prirode među poslodavcima. Ova suradnja će imati za cilj potaknuti poslovni sektor na preuzimanje aktivne uloge u održivom razvoju, te promovirati prakse koje su dobre za okoliš i društvo kao cjelinu“, istaknula je Nataša Novaković, direktorica za ESG u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Na konferenciji održanoj u HUP-u ispred WWF-a govorili su Petra Boić Petrač, direktorica komunikacija i donacija građana, Ana Klarić, menadžerica za dobivanje sredstava iz javnog sektora, te menadžer za korporativna partnerstva Uroš Delić.

„Bez kvalitetne suradnje s poslovnim sektorom ne možemo očuvati našu prirodu. Zahvalni smo HUP-u na prilici da razgovaramo s članovima i pozovemo ih da razmisle o transformaciji svojih tvrtki i smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Puno je primjera dobre prakse iz svijeta koje želimo podijeliti i primijeniti u Hrvatskoj“, ističe Petra Boić Petrač iz WWF Adrije.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.