U 84. godini preminula je slavna glazbenica Tina Turner

U 84. godini preminula je slavna glazbenica Tina Turner

Pjevačica Tina Turner, “kraljica rocka”, umrla je “mirno” u srijedu u 84. godini nakon duge bolesti, priopćio je njezin agent.

Američka zvijezda, koja je stekla i švicarsko državljanstvo, umrla je u svom domu blizu Zuericha, dodaje se u priopćenju poslanom AFP-u.

.“Svojom glazbom i neiscrpnom životnom snagom Tina Turner je oduševljavala milijune obožavatelja i nadahnjivala mlađe naraštaje glazbenika”, ističe se u priopćenju.

U razgovoru za Guardian u travnju rekla je da se ne boji starosti te da se nada da će ju svi pamtiti kao “kraljicu rocka”.

Tina Turner, rođena kao Anna Mae Bullock (Nutbush, Tennessee, SAD, 26. studenoga 1939. – Küsnacht, Švicarska, 24. svibnja 2023.), bila je američka soul, R&B, dance, disco, pop, rock pjevačica, glumica, plesačica i tekstopisateljica. Nosi titulu 'kraljice rock and rolla'. Nagrađena je s osam Grammy nagrada. Časopis "Rolling Stone" stavio je Tinu na listu Besmrtnika - najvećih izvođača svih vremena. Tina je dobila i svoje mjesto u Rock and Roll Hall of Fame muzeju, Clevelandu. Dobitnica je Grammy Hall of Fame Award nagrade. Jedna je od najpopularnijih i najuspješnijih ženskih rock izvođačica svih vremena s prodanih gotovo 200.000.000 albuma, što kao samostalna izvođačica, što kao članica sastava bivšeg supruga Ikea Ike & Tina Turner.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.