Policija u Banskim dvorima zbog prijetnji ubojstvom članova vlade

Policija u Banskim dvorima zbog prijetnji ubojstvom članova vlade

Policijska uprava zagrebačka je u jutarnjim satima zaprimila dojavu nepoznate osobe koja je u svojoj izjavi izrazila prijetnje prema predsjedniku Vlade RH te članovima Vlade. S obzirom na zaprimljenu dojavu, odnosno ozbiljnost izrečenih prijetnji, na Markov trg su upućene i raspoređene dodatne policijske snage.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te identificiranja osobe koja je uputila prijetnje.

Komentirajući najnovije izvješće SOA-e premijer Andrej Plenković kazao je da je i jutros Vladi upućena prijetnja zbog koje je angažirana interventna policija. To je potvrdio i glasnogovornik Vlade Milić. Prema neslužbenim informacijama prijetnja je upućena telefonom.

- Danas ujutro policija je zaprimila dojavu o prijetnji ubojstvom premijera i članova Vlade RH. Slijedom toga u vladu je upućen interventni tim te je policijsko postupanje u tijeku, izjavio je za Hinu glasnogovornik Vlade Marko Milić. Prema neslužbenim informacijama prijetnja je upućena telefonom.

Komentirajući izvješće SOA-e za prošlu godinu, premijer je rekao da državne institucije konstantno djeluju kako bi spriječile eventualne pokušaje nasilnog rušenja vlasti i naveo da prijetnje postoje te je zbog jedne policija i danas bila u Banskim dvorima. 

- Imali smo te rasprave na Odboru za nacionalnu sigurnost. Postojale su dvije skupine koje su vrlo jasno identificirane, koje su povezivale jedan krug ljudi s ciljem nasilnog rušenja ustavnog poretka. Imali ste teroristički napad na Banske dvore, teroristički akt prema Vladi, to jest predsjedniku Vlade, prema meni - tu nema nikakvih dilema. Sad je jedna prijetnja. Trenutno vam je postrojba interventne policije ispred Vlade. Od jutra je bila ponovno prijetnja tog tipa i meni i članovima Vlade. I to se događa stalno. Mi moramo raditi na suzbijanju takvih skupina - tako da su sve službe koje se time bave angažirane. Zato je SOA objavila ovo izvješće, da tome stanemo na kraj, poručio je premijer Andrej Plenković iz Dubrovnika.

Dodao je kako je Hrvatska demokratska zemlja u kojoj se poštuje vladavina prava te da je "sigurno da oni koji žele nasilnim putem rušiti vlast, neće ostati neprimijećeni i da će država djelovati". 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/plenkovic-pred-vladom-interventna-policija-zbog-prijetnje-10771124

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.