Žene u EU: 13 posto manja plaća i samo 8 posto na čelu najvećih kompanija

Žene u EU: 13 posto manja plaća i samo 8 posto na čelu najvećih kompanija

Nova Direktiva EU zahtijeva od tvrtki da imaju kvote za žene na nekim od vodećih pozicija. Obavezno objavljivanje plaća u oglasu za posao. ESG politike u središtu panela Ženske mreže Eurochambres-a

U svakoj državi članici Europske unije muškarci su plaćeni više od žena. Prosječan postotak poraza je 13 posto, a u Hrvatskoj se kreće oko 11 posto. Nova europska direktiva pokušava doći do tog problema. Kompanije uvrštene na burzu morat će primijeniti kvote na dio vodećih pozicija za podzastupljeni spol, a države će morati objaviti popis takvih kompanija na godišnjoj razini. Najkasnije za tri godine europski će poslodavci morati javno objaviti strukturu plaća, počevši od samog oglasa za posao. Kad bi se ženama pružile jednake mogućnosti, BDP u EU mogao bi se do 2050. povećati na 3,15 trilijuna eura, procjenjuje Europski institut za jednakost.

Jesu li poslodavci spremni na promjene, kakva je situacija u našim tvrtkama i koje su si ciljeve postavili – bila je to i tema okruglog stola Ravnopravnost spolova i ESG principa u upravljanju i procesu donošenja odluka, održanog danas u Rimu. Okrugli stol organizirala je Eurochambres Women Network, koja djeluje u sklopu Europskog udruženja komora, uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Talijanske unije gospodarskih komora (Unioncamere).

"Ravnopravnost spolova i jednake plaće vrijednosti su koje jačaju i čine tvrtke i društvo boljim. Kvote nove Direktive trebamo shvatiti kao sredstvo povećanja kulturnog standarda. Žene čine polovicu stanovništva EU, više od polovice visokoobrazovane populacije, a opet imaju 13 posto manju plaću i samo 8 posto su na čelu najvećih europskih kompanija“, rekla je Marina Rožić , glavna tajnica Hrvatske gospodarske komore i predsjednica Eurochambres Women's Network, čija je godine u statute uključena odredba o većoj zastupljenosti žena.

Rožić je sa sugovornicima iz Hrvatske i Italije postavio pitanje je li dobar employer branding dovoljan s obzirom na prilično zahtjevna ESG načela.

"Sve veći broj organizacija promiče svoje poslodavce brending aktivnosti. Sve veći broj njih shvaća da te aktivnosti ne prestaju samo na marketingu, već da svaku takvu aktivnost treba povezati sa svrhom tvrtke i načinom na koji zaposlenici rade. razumiju kako i što rade u svojim organizacijama“, istaknuo je Rožić.

"Ravnopravnost spolova duboko je utkana u našu korporativnu DNK. Također je prenosimo na partnere u našem lancu vrijednosti, koje potičemo da napreduju u tom pogledu. U 2018. godini obvezali smo se na 50 posto žena na rukovodećim pozicijama do 2025. godine," rekao je Bruno Jelić, direktor korporativnih poslova i održivosti – BU Adria.

Prema podacima Europskog instituta za jednakost, u gotovo svim ispitanim zemljama, u jednoj ili više industrija koje su stereotipizirane kao ženske, žene su doista u većini zastupljene na rukovodećim pozicijama: usluge obrazovanja, socijalne usluge, zdravstvene usluge, hrana i piće , i trgovine hranom .

No, iznimaka i svijetlih primjera ima i u drugim djelatnostima. "Ponosni smo na brojku od 41 posto žena zaposlenih u IN2 grupi, što predstavlja viši prosjek od ostalih IT kompanija u našem okruženju, ali i općenito u IT industriji. Gotovo isti udio, 40 posto žena su na rukovodećim pozicijama, gdje se vidi trud i predanost. Cijenimo i prepoznajemo rad naših kolega“, izjavila je Sanja Svilokos , članica Uprave za poslovanje IN2 Grupe .

"U strukturi zaposlenih više je žena, 55 posto, a sličan je omjer i na rukovodećim pozicijama, 52 posto. Briga o zaposlenicima te osiguravanje kvalitetnih i poticajnih uvjeta rada važan je segment našeg odgovornog i održivog poslovanja", rekla je direktorica izvoz i industrija Meteor Group Labud Ivana Barišić .

Direktorica Odjela ljudskih potencijala Erste banke Maja Crnjak iznijela je impresivne brojke za njihovu organizaciju u kojoj je 72,9 zaposlenih žena. "Cilj nam je zadržati pozitivan trend iz posljednjih nekoliko godina i nastaviti promovirati liderice iu budućnosti kako bi njihove dionice bile stabilne i rasle tijekom vremena", rekao je Crnjak.

Prednosti žena u upravnim tijelima za poslovanje su jasne. Kada je udio žena u upravama poduzeća 30 do 40 posto, istraživanja pokazuju da je vjerojatnije da će poduzeća imati bolje financijske rezultate i veće povrate, kao i bolje ekološke i društvene ESG rezultate.

Tu su i odlučniji pomaci prema rješavanju posljedica klimatskih promjena i pokretanju inovacija. Obavljanje poslovanja prema ESG kriterijima važno je jer pomaže tvrtkama da se što bolje pripreme za standardizaciju nefinancijskog izvještavanja na europskoj razini, što je ključno za privlačenje investicija i ostvarivanje prava na korištenje izvora financiranja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.