Uniline grupa ostvarila rast prometa od 77%, u planu razvoj novih proizvoda

Uniline grupa ostvarila rast prometa od 77%, u planu razvoj novih proizvoda

Uniline Grupa, vodeća destinacijska menadžment kompanija objavila je rezultate poslovanja za 2022. godinu u kojoj je zabilježen promet od preko 43 milijuna EUR (327 milijuna kuna), što je u odnosu na godinu ranije rast od 77 posto.  Sve sastavnice Uniline grupe (Uniline, E-Tours, Uniline Mobility i Amarin) bilježe rast u prošloj godini, pri čemu je Grupi najveći dio prihoda donijelo društvo Uniline, kojem je lani fokus bio na turizam i rent-a-car. U odnosu na prethodnu 2021. društvo je zabilježilo rast  prometa od 56 posto.

Uniline grupa zadržava poziciju vodeće kompanije u sektoru putničkih agencija i touroperatora u Hrvatskoj, a strateški cilj je i daljnji razvoj MOBILITY usluga, te je Grupa početkom godine realizirala još jednu akviziciju. Stjecanjem 100% dionica, tvrtka VETURA d.d. postala je članica Uniline grupe. Vetura je osnovana 1991. i lider je u segmentu Asistencije na cesti, a ujedno nudi uslugu najma vozila, motocikala, skutera i drugih malih vozila.

"Za Uniline je jedan od većih izazova bila pandemija, međutim unatoč svim rizicima, prebrodili smo to izazovno razdoblje i iskoristili ga za razvoj novih poslovnih modela. Formirana je Uniline grupa, čime smo postali one stop shop, tj. mjesto gdje klijent može dobiti sve danas dostupne usluge u turizmu. Rezultati koje smo postigli u 2022.godini, kao i na početku poslovne 2023. posljedica su snažnog oporavka turizma u Hrvatskoj. Fokus grupe u 2023. godini bit će na digitalizaciji poslovanja, razvoju novih proizvoda s ciljem daljnjeg podizanja kvalitete usluga, te na jačanje ljudskih potencijala”, izjavio je predsjednik Uprave Uniline grupe Boris Žgomba.

Uniline grupa nastavila je s pozitivnim pokazateljima i u prvom kvartalu 2023. godine; potražnja i realizacija u predsezoni je za 133 % veća u odnosu na isto razdoblje prethodne godine što je rezultat buđenja tradicionalnih tržišta s Dalekog Istoka, a dobri rezultati se očekuju i u nastavku godine.

‘’Zahvaljujući dobrim rezultatima i u ovoj godini nastavljamo s investicijama koje će doprinijeti podizanju kvalitete usluge i znatno izraženijoj personalizaciji usluga kroz korištenje najnovijih tehnologija na svim razinama turističke ponude’’, izjavila je Kristina Peruško, članica uprave Uniline grupe.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.