Župan Miletić održao radni sastanak s Uniline grupom

Župan Miletić održao radni sastanak s Uniline grupom

Istarski župan Boris Miletić i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac održali su danas radni sastanak s predstavnicima Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije u Hrvatskoj i regiji, koji su im tom prilikom predstavili poslovne planove za ovu poslovnu godinu.

Kako je naglašeno, nakon gotovo tri desetljeća kontinuiranog rasta i razvoja širokog segmenta turističkih usluga, Uniline je započeo novu poslovnu fazu formiranjem krovne holding kompanije Uniline grupa koja strateški upravlja društvima  Uniline, eTours, Uniline Mobility, te Amarin. Nova faza kompanije poklapa se i s aktualnom fazom razvoja turizma nakon pandemije, tzv. turizam 4.0 koji je fokusiran na održivost, podizanje kvalitete usluge i visoku razinu personalizacije usluga kroz korištenje najnovijih tehnologija na svim razinama turističke ponude.

Uniline grupa je u potpunosti spremna za ovu turističku godinu, a prema najavama očekuje se odlična turistička godina, čak i bolja od rekordne 2019. godine. Dobar turistički rezultat je moguć jedino uz sinergiju cijelog turističkog sektora, a to uključuje pružatelje usluga s jedne strane (smještajni kapaciteti, servisne usluge - kulturne institucije, prijevoz, gastro i eno usluge itd.), turističke agencije i touroperatore s druge strane i javni sektor s treće (sustav turističkih zajednica te jedinice lokalne i državne uprave s aspekta infrastrukture.

‘’Ukoliko želimo biti konkurentni, potrebno je puno investiranja u kvalitetu i u održivost, no to je izazov na kojeg se svi u turizmu moramo fokusirati. S obzirom na jaku konkurenciju u regiji, ali i globalno, kvaliteta nam svima mora biti u fokusu. Upravo nova organizacija unutar Uniline grupe omogućuje strateški pogled na turizam, što će pridonijeti kvalitetnijoj prezentaciji Hrvatske, dodatnom jačanju kvalitete usluge u incoming segmentu, te zaključno osigurati dodanu vrijednost kompletnom turističkom sektoru’’, poručio je Boris Žgomba, predsjednik uprave Uniline grupe.

Župan Miletić pohvalio je poslovanje Uniline grupe, koja bilježi kontinuiran rast i razvoj dodatnih turističkih usluga.

„Ponosan sam što u Istri, turističkom šampionu Hrvatske, imamo tvrtku poput vaše, koja samo u Puli zapošljava stotinjak djelatnika, a sa širom regijom njih preko 150. O vašem uspjehu govore i konkretne brojke poput one da vaše društvo eTours drži gotovo 15 posto tržišta avio karata i jedna je od tri vodeće kompanije kad govorimo o tržištu avio prometa u Hrvatskoj. Također, odličan pokazatelj je i da 18 % gostiju s azijskog tržišta dolaze na naše područje upravo putem vas”, istaknuo je župan. 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.