Premijer Plenković na mjestu tragedije u Andraševcu izrazio iskrenu sućut obiteljima smrtno stradalih

PREMIJER  U ANDRAŠEVCU

Predsjednik Vlade Andrej Plenković stigao je jutros na poprište požara u Andraševcu u Hrvatskom zagorju u kojem je, u požaru doma za starije i nemoćne osobe, prema prvim izvještajima, smrtno stradalo šest osoba. Predsjednik Vlade izrazio je sućut uputivši poruke suosjećanja njihovim obiteljima. Kazao je da Vlada u ovom mandatu još nije bila suočena s tragedijom ovakvih razmjera. 

"Ne mogu vam reći ništa više, pričekat ćemo da nadležne službe koje su ovdje proteklih nekoliko sati obave svoj posao. Sve više od toga bilo bi spekuliranje", kazao je Plenković okupljenim novinarima.

Dodao je da će se uključiti svi, županijska tijela, Državni inspektorat, nadležno Ministarstvo kako bi se ustanovilo treba li sustav kontrola takvih ustanova učiniti redovitijim i češćim, kao i je li dom imao sve potrebne dozvole. Rekao je da u ovom trenutku nema dovoljno informacija da kaže nešto više, te je još jednom izrazio sućut i solidarnost u ime hrvatskih građana zbog ovako teške situacije kakva se noćas dogodila.
U pratnji predsjednika Vlade,  na požarištu je bio i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
Požar je u domu za starije i nemoćne osobe u Andraševcu buknuo u subotu oko 5 sati. Uzrok požara još nije poznat.
PRVH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.