U Güssingu u Austriji preminuo grof Karlo Drašković

mali isus

Ovaj tjedan javili su mi iz Güssinga (blizu Graza u Austriji) da je preminuo naš dragi grof Karlo. Naživio se i napatio sa svojom staračkom slabosti i sljepoćom. Pokop je 4. siječnja 2020. godine, pa sam pozvana od obitelji koja se brine za njihovo imanje u Malom Bukovcu da pođem s njima na sahranu.
Eto, molimo da mu Gospodin bude milostiv. Gđa grofica Monika pomagala našim đacima-izbjeglicama. Prodala je svoju srebrninu i slala nama, tako da smo mogli pomagati. Molimo da njihov sin Nikolaus (ima troje djece) i kćerka Marija (dvoje) ostanu na tragu svojih predaka koji su se junački zauzimali za Boga, Crkvu i Domovinu. Nakon pogibije Zrinskih, Draškovići su stali na granice Domovine, ulagali ne samo dobra nego i živote.
Pradjed i djed i otac utemeljiteljice našeg prvog samostana u Hrvatskoj, u Varaždinu, grofice M. Ane Julijane, nosili su časne naslove braniča Domovine, ali i vjere, i gdje su bili Draškovići, protestantizam nije imao prođu. Otac Ivan IV. u svom dvorcu u Klenovniku na svoj trošak uzdržavao je 100 vojnika, a brat Ivan V. također se odlikovao u bojevima s Turcima i bio je ban kao i nekoliko njegovih pređa.
Također treba podsjetiti da je 17. siječnja 145. obljetnica rođenja M. Klaudije. Preporučite joj svoje potrebe, odnose, jer je ona imala dar povezivanja, tješenja, dovođenja sviju u Božju blizinu. Meni čudesno pomaže na svakom koraku. To mi govore i sestre, ali i njezini štovatelji.
Ponavljam da će 3. veljače biti sv. misa za sve njezine žive i pokojne štovatelje, pa i vi sami odite u bilo koju crkvu na sv. misu da se sjednite s nama ovdje.
Ona je obećala da će moliti pred Euharistijskim Spasiteljem gdje žari ljubav Njegova Srca. Neka nas to Srce ražari, a Njegovo Ime, kojega se danas 3. siječnja spominjemo, neka nas štiti u svim tjeskobama i poteškoćama života.
I molite za nekoliko obitelji u kojima doslovce vlada pakao, što sam već spomenula. Danas sam dobila poštu gdje jedna majka moli po M. Klaudiji da molimo da mine neprijateljstvo među njezinim kćerima. Posebno za jednu obitelji koju ću svakako posjetiti, iako ne znam ishod. Moglo bi biti i opasno. Zahvaljujem za vaše molitve i zagovor M. Klaudije. Hvala!


S. Klaudija, 3. siječnja 2020.

Mali čudotvorni Praški Isus u našem samostanu kojemu se molimo s vjernicima svakog 25. u mjesecu za svu djevu svijeta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.