Jelena Štefanić - Čekaju me turneje, koncerti i ljeto, nadam se mirnije, radno ljeto na Cresu

jelena

Sa sopranisticom Jelenom Štefanić kratko smo porazgovarali nakon varaždinske premijere Dalekog lova, Caccie Lontane, djela iz istarske operne baštine koje je izvedeno u koprodukciji s Istarskim narodnim kazalištem Pula, evo što nam je rekla o svohjim planovima i angažmanu za ovu sezonu.

- Zadnja dva i pol tjedna imala sam prilično gust raspored. Krajem siječnja pjevala sam na koncertu Dive u Sv.Vlahu uz kvintet Dubrovačkog simfonijskog orkestra i drage kolegice Dianu Hilje, Tereziju Kusanović, te Tanju Ruždjak. Moram priznati da mi svaki nastup ili posjet Dubrovniku napuni baterije, pogotovo zimi kada je grad lišen ljetne vreve, pa zbilja možete uživati u svim čarima Grada. Nakon toga me čekao Svečani bal, te varaždinska premijera i predstava Caccie Lontane.Cijeli team ( volim nas tako zvati ) - Sofija Cingula,koja je igrala paža Fiordalisa, dirigent Stjepan Vuger i režiser Ozren Prohić, zbilja smo presretni što je predstava dobro prihvaćena od strane publike i kritike. Nadamo se da će biti još prilika da se ovaj mali operni slatkiš opet izvede na varaždinskim daskama, rekla nam je.

- Kakvi su vam daljnji planovi?

- Evo, mislila sam učiti i spremati novi repertoar u miru, ali kako to uvijek u našem poslu biva, uskočila su nenadana preslušavanja i audicije. Tako da ću sljedeća dva tjedna biti non stop na putu. Taman kad se vratim i odmorim par dana, čeka me Leonora iz Verdijevog Trubadura u HNK Osijek. Nakon Osijeka krećem na turneju po Nizozemskoj, no svakako najveće veselje i izazov ove sezone mi predstavlja Verdijev Requiem koji dolazi krajem lipnja u njemačkom Konstanzu.

Uz Konstanz me vežu zaista lijepe uspomene, što zbog činjenice da se radi o prekrasnom gradu, a usto sam tamo imala prilike debitirati ( 2016.) ulogu Angelice iz Orlanda i raditi s našom proslavljenom redateljicom Nadom Kokotović. Prošlog ljeta su mi ponudili da debitiram svoju dugo željenu, i meni trenutno najtežu ulogu mog repertoara- Vitelliju iz Clemenze di Tito.Paralelno je uskočio i koncert, tako da sam ostvarila još jednu skrivenu želju s repertoara. Vier letzte Lieder od Richarda Straussa.

- Kamo ćete na ljeto?

- Prošlogodišnje ljeto bilo je ljeto za poželjeti.Sad se opet vraćam. Još je veći izazov i nova stepenica predamnom. Život je odmah zanimljiviji. Dio ljeta ću provesti na Cresu, kao zadnje dvije godine. Ovaj put pjevam Gerhildu u Valkirama. Uživam pjevati tamo jer je uvijek dobra energija, izvrsni pjevači i mirno ozračje. Znate, to je iznimno važno za nas pjevače. Kada “ štima energija” odmah sve funkcionira.To bi bilo to, više-manje, do sredine srpnja. Što se tiče planova, vidjet ćemo kako će se neke stvari odvijati. Shvatila sam da u životu ne možeš puno planirati. Pokušavam živjeti u trenutku i biti zahvalna na svemu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.