Mali predmeti : Velike priče

Mali predmeti : Velike priče

 U Muzeju grada Zagreba može se pogledati  izložba MALI PREDMETI – VELIKE PRIČE, prva iz ciklusa Zagreb in spe  koju autorski potpisuje viša kustosica Aleksandra Bugar.

Iz velike količine arheološke građe koja se čuva u Muzeju grada Zagreba i koja je rezultat arheoloških istraživanja njegovih arheologa iz prva dva desetljeća 21. stoljeća te istraživanja starijih  arheologa na prostoru same zgrade Muzeja s početka 90-tih godina 20. stoljeća, odabrano je za ovu prigodu šest predmeta. Odabrani su zbog slojevitosti koju u sebi nose i potencijala da ožive priču o prostoru i vremenu i ljudima u vrlo dalekoj prošlosti Zagreba i upoznaju posjetitelje s vremenom u kojem su nastali, u rasponu od nekoliko tisuća godina i s pet lokaliteta na kojima su pronađeni pa su poput malih portreta Grada.

Izložba je koncipirana tako da je dostupna  i  osobama s invaliditetom. Pri pripremi izložbe pažnja je posvećena svim tehničkim standardima prilagodbe: visini izložbenih vitrina, replikama predmeta koje slijepe osobe mogu opipati, veličini slova, legendama na Brailleovom pismu i uvećanom tisku te znakovnom jeziku.

Izložba je otvorena  do 27. ožujka 2022.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.