Župan Stričak primio novog voditelja Zavoda HAZU-a u Varaždinu akademika Stjepana Ćosića

Župan Stričak primio novog voditelja Zavoda HAZU-a u Varaždinu akademika Stjepana Ćosića

Nakon punih dvanaest godina vođenja Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu akademik Stjepan Damjanović odlazi u mirovinu, a na njegovo mjesto dolazi akademik  Stjepan Ćosić.  Tom prigodom je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio prijem za ugledne akademike, a prijemu su nazočili i dr.sc. Vladimir Huzjan, upravitelj Zavoda za znanstveni rad HAZU-a u Varaždinu i dr.sc. Miroslav Huđek, županijski pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport.

Zahvalivši se akademiku Damjanoviću na izuzetno dobroj suradnji, župan Stričak je istaknuo kako je HAZU u Varaždinu prepoznati kao institucija koja organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, tematske tribine te je naglasio kako upravo varaždinski Zavod spada u jedan od najbolje organiziranih i najaktivnijih zavoda Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Novome voditelju akademiku Ćosiću obećao je daljnju pomoć i podršku u radu.   

Akademik Stjepan Damjanović zahvalio se Varaždinskoj županiji i županu Stričaku na plodonosnoj i konstruktivnoj suradnji. -U proteklih dvanaest godina imali smo izuzetno dobru suradnju s Varaždinskom županijom  koja nam je pomagala u organizaciji mnogih događaja, ali i kod   izdavanja našeg zbornika. Bilo mi je ugodno i lijepo obnašati svoju dužnost, bilo mi je lijepo dolaziti u Varaždin i Varaždinsku županiju te sam siguran kako će i mojem nasljedniku također biti isto tako -rekao je akademik Damjanović.

Novi voditelj Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu akademik Stjepan Ćosić  je izrazio uvjerenje kako će se dosadašnja suradnja između Zavoda za znanstveni rad HAZU-a u Varaždinu i Varaždinske županije nastaviti na korist akademske zajednice, ali i svih građana Varaždinske županije.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.