Ovogodišnji “43. Memorijal Mirka Kolarića” okupio 1200 natjecatelja, vatrogasaca iz cijele Hrvatske

Ovogodišnji “43. Memorijal Mirka Kolarića” okupio 1200 natjecatelja, vatrogasaca iz cijele Hrvatske

Na varaždinskom stadionu Sloboda u subotu 15. lipnja održan je “43. Memorijal Mirka Kolarića” na kojem je sudjelovalo oko 1200 natjecatelja, vatrogasaca svrstanih 124 ekipe iz cijele Hrvatske.

Veliko vatrogasno natjecanje pratili su i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Svečanost na stadionu Sloboda bila je prilika da predsjednik DVD-a Varaždin, Radovan Martinec, uruči  plaketu počasnog člana DVD-a Varaždin zamjeniku gradonačelnika Grada Varaždina, zastupniku u Hrvatskom saboru Miroslavu Markoviću. 

Pobjedničke pehare najboljim vatrogasnim ekipama uručio je zamjenik predsjednika predsjedništva HVZ-a Nedeljko Vukalović. Prijelazni pehar kao najbolja ekipa memorijala osvojio je DVD- Andrilovec.

Tradicionalni vatrogasni Memorijal, koji se svake godine održava u počast Mirku Kolariću, učitelju hrvatskog vatrogastva, organizira DVD “Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu“. Održava se  pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Varaždina i predstavlja jedno od najmasovnijih i najstarijih vatrogasnih natjecanja u Hrvatskoj.. 

Natjecanje je održano u sklopu obilježavanja 160 obljetnice DVD-a Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu.

 
     

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.