Pred nama su Festival, cvijeća, jagoda i tradicije i otvaranje izložbe „Stari grad Čakovec-naš dom“

Pred nama su Festival, cvijeća, jagoda i tradicije i otvaranje izložbe „Stari grad Čakovec-naš dom“

U petak, 24.svibnja, drugog dana obilježavanja ovogodišnjih Dana Grada Čakovca, u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca počinje  „Festival cvijeća, jagoda i tradicije”, koji će se ove godine održati kroz dva vikenda, od 24. svibnja do 01.lipnja. I ove je godine festival zamišljen kao prodajni i izložbeni sajam cvijeća, jagoda i tradicijskih proizvoda, a otvara se u petak, 24. svibnja  u 9 sati. Sad već tradicionalni sajam možete od petka do nedjelje, kroz dva vikenda posjetiti od 9 do 19 sati.

U Riznici Međimurja  izložba “Stari grad Čakovec-naš dom“

Navečer u 19 sati pak u organizaciji Muzeja Međimurja  u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja  otvara se izložba “Stari grad Čakovec-naš dom“. Ovom izložbom Muzej Međimurja Čakovec , u povodu 70. obljetnice,  odaje počast svim stanarima koji su kroz prošla stoljeća, bilo privatno, bilo kao javne ustanove, živjeli u prostorima Starog grada u Čakovcu. Izložba tematizira povijest Staroga grada, s posebnim osvrtom na njegove stanare, od grofa Čaka i ostalih plemićkih obitelji do običnih građana koji su u njemu pronašli svoj dom.

Na ukupno sedamnaest panoa izložit će se isto toliko zasebnih razdoblja Staroga grada, svako na svoj način karakteristično s obzirom na stanare i događaje koji su obilježili pojedine epohe, kao i druge posebnosti tog vremena. Autor izložbe, Zlatko Bacinger, dugogodišnji voditelj promidžbe i marketinga MMČ-a, ovom izložbom nastoji pobuditi dodatni interes javnosti za Stari grad, ukazati na njegovu nekadašnju raskoš i slavu te kulturni, politički i vojni značaj za ovaj dio Europe. Autor se osvrće i na dugogodišnju nebrigu prijašnjih vlasti, kao i na nedavnu revitalizaciju Staroga grada i pravac kojim bi trebalo krenuti u nastojanju da postane još prepoznatljivim i posjećenijim dijelom naše kulturno turističke ponude.

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.