Tri besplatna koncerta uz proslavu jubileja Grada Čakovca - „Još jednom reci da me voliš“ koncert posvećen Demonima, Urban&4 i Gibonni

Tri besplatna koncerta uz proslavu jubileja Grada Čakovca - „Još jednom reci da me voliš“ koncert posvećen Demonima, Urban&4 i Gibonni

Grad Čakovec uskoro slavi svoj dan. Program će započeti 23. svibnja i trajat će do 1. lipnja, a središnja svečanost na kojoj će se dodijeliti ovogodišnje nagrade i priznanja, održat će se 29. svibnja u Centru za kulturu.

Gradonačelnica Ljerka Cividini posebno je najavila koncerte koji će se u posljednjem tjednu svibnja održati u okviru proslave - u Centru za kulturu  - 29. svibnja održat će se koncert pod nazivom „Još jednom reci da me voliš“, posvećen jednom od ovogodišnjih dobitnika nagrade „Zlatnik Grb Grada Čakovca“,  čakovečkom glazbenom sastavu „Demoni“, u četvrtak, 30. svibnja na Trgu Republike nastupit će Urban&4, a u petak 31. svibnja Gibonni. I svi su koncerti besplatni Kako je, predstavljajući koncert posvećen Demonima rekao organizator Miljenko Ovčar, ovo je način na koji se Grad zahvaljuje bendu koji je obilježio jedan dio gradske povijesti te zahvaljujući kojem je Čakovec krajem prošlog stoljeća slovio za grad rock’n’rolla.

Glazbeni sastavi, udruge i glazbeni umjetnici s područja Čakovca i Međimurja u svojoj će obradi izvesti najpoznatije hitove „Demona“, a na kraju koncerta svi živući članovi benda koji su njegov dio bili od nekoliko mjeseci do više godina, dobit će posebna priznanja. U Centru za kulturu Čakovec pak će biti postavljena posebna izložba posvećena „Demonima“. Autor izložbe je Dario Damjan, sin jednog od članova benda, koji će javnosti kroz fotografije, ploče, plakate i glazbenu opremu predstaviti dio povijesti  sastava, ali i samog grada.

Zahvalivši se Gradskom vijeću Grada Čakovca i gradonačelnici na nagradi, član prve postave „Demona“ Dražen Videc, rekao je da su bend osnovali kao srednjoškolci te su svojim nastupima ubrzo postali vrlo popularni. Nakon odlaska na studij zamijenili su ih mlađi, nastavivši tradiciju sviranja na plesnjacima, ali i počevši s objavljivanjem vlastitih pjesama. Sastav je rastao i mijenjao se zajedno s Čakovcem te je stvarno dio njegove povijesti.Jedan od domaćih „okruglih slavljenika“ je i brend Poli, čakovečke tvrtke „Perutnina Ptuj – Pipo“. I on ove godine obilježava 50 godina, a povodom toga tvrtka je pokrovitelj biciklijade „Čak-bajk“, Za sudionike biciklijade koja će se održati 30. svibnja, predvidjeli su mnoštvo događaja te primamljive nagrade.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.