Poduzetnice okupljene pod sloganom „Poveži se – Umreži se“ družile se u subotu u hotelu Park u Varaždinu

Poduzetnice okupljene pod sloganom „Poveži se – Umreži se“ družile se u subotu u hotelu Park u Varaždinu

Na ovogodišnjem susretu poduzetnih i kreativnih žena u Varaždinu, održanom tijekom proteklog vikenda u Park Boutique Hotelu Varaždin, okupilo se pedesetak poduzetnica iz čak šest hrvatskih županija. Događanje u organizaciji varaždinske inicijative Žene za Ženu imalo je za cilj povezati i umrežiti žene te tako ojačati žensko poduzetništvo u Hrvatskoj. Susret je održan u nešto ležernijoj atmosferi od prošlogodišnjeg, što se pokazalo dobitnom kombinacijom. Umjesto panela i konferencije, poduzetnice su se upoznale kroz neformalne razgovore i, prema njihovim reakcijama, takva je neposredna interakcija urodila brojnim dogovorima za buduću suradnju.

 Poduzetnice okupljene pod sloganom „Poveži se – Umreži se“ dolaze iz različitih sektora i sve su istaknule važnost međusobne podrške kao važan potencijal budućeg razvoja.

Susret uz brunch započeo je pojedinačnim predstavljanjima okupljenoj grupi, nastavljen je kombinacijom radnog i neformalnog dijela, što su sudionice pohvalile kao poželjan način komunikacije.

- Došla sam upoznati žene poduzetnice jer znam koliko je svijet poduzetništva za žene težak i izazovan teren. Zato mislim da jedne drugima trebamo biti podrška. Osim što sam upoznala puno istomišljenica, s druge mi je strane važno razbiti velike predrasude o privatnim školama, iako bilježimo odlične rezultate. Radimo puno toga o čemu se ništa ne zna i ovakvi su susreti prilika za to istaknuti – istaknula je Martina Pažur, vlasnica i ravnateljica Prve privatne gimnazije iz Varaždina.

 Jedna od poduzetnica s uspješnim rezultatima među okupljenima bila je Livija Faić, poslovna i financijska savjetnica, vlasnica varaždinskog LYNVEST Centra za poduzetništvo.  Često je nazivaju poslovnim anđelom s obzirom na to da je pokrenula više od 350 uspješnih poslovnih priča.

- Ulažem u startupove, odnosno educiram i pomažem poduzetnicima ući u svijet poduzetništva, a postojećima pomažem da rastu. Došla sam umrežiti se i povezati, ostvariti poslovne kontakte, što sam i uspjela. Svi smo mi ovdje čule inspirativne priče koje dokazuju da je žensko poduzetništvo vrlo kreativno i na pravome putu k većoj zastupljenosti – rekla je Livija Faić.

 Organizatorice inicijative Žene za Ženu i same imaju svoje poslovne priče u koje i dalje ulažu pa su i same inspiracija ženskog poduzetništva.

 Marijana Mikulić Škrinjar vlasnica je brenda www.Markethink.hr koji pomaže u razradi marketinških strategija za male biznise. – Osim rada jedan na jedan s klijentima nudim i brojne digitalne proizvode! Od veljače sam distributer knjige „Kako uspješno poslovati u kozmetičkim salonima“, renomiranog slovenskog autora, vizažista i mentora Evgena Geca. Imam i svoj mentorski program, Formula uspjeha na društvenim mrežama, kroz koji je dosad prošlo preko 80, uglavnom ženskih klijenata. U radu s njima znam da je ženama potrebno umrežavanje za napredak. Radosna sam što smo danas uspjele spojiti toliki broj poduzetnih i kreativnih žena i svakako nastavljamo graditi našu inicijativu Žene za Ženu!

 Jasenka Čerin, vlasnica agencije za organizaciju vjenčanja i događanja Jessie's Event Experience, u tom je biznisu desetak godina. – Inicijativa Žene za ženu pomogla mi je, ne samo da proširim svoj biznis, nego da nađem i nove potencijalne klijente. Inicijativa je odlična platforma za daljnje širenje posla svake od nas.

 Varaždinsko okupljanje prošlo je u inspirativnom ozračju, sudionice su međusobno razmijenile kontakte i neke već dogovorile buduću suradnju.

 Jedna od organizatorica, Maja Bilušić, online poduzetnica i mentorica, autorica i voditeljica programa Budi svoja heroina, a povremeno i turistički vodič, zadovoljna je takvim reakcijama.

– Gošće su nam na odlasku govorile da im je bilo jako lijepo, opušteno, spontano, veselo i inspirativno. To su bili najčešći komentari. Znala sam da radimo nešto lijepo jer su i nakon prošlogodišnje konferencije komentari bili slični, ali sad, kad je sve prošlo i kad sam se opustila, mogu reći da sam jako zadovoljna i veselim se novim eventima koje ćemo organizirati.

 – Danas smo pokazale kako žene jedna drugoj mogu biti podrška, a ne prepreka na putu razvoja i uspjeha. To me osobito veseli jer u svojem Centru za poslovno pripovijedanje i savjetovanje ARS VERBI njegujem takav pristup osnaživanja: uz edukacije za tvrtke, individualan rad s klijentima kroz konzultacije i savjetovanja, tu je i grupni mentorski program „Od autentičnoga glasa do uspješne poslovne priče“, a u svoj rad unosim iskustva business storytellinga te principe logoterapije. Također, od ove godine mojim klijentima na raspolaganju je i podrška u personaliziranim planovima za uravnoteženu prehranu i zdrav život – istaknula je iz inicijative Žene za Ženu Martina Hranj.

 Sve sudionice varaždinskoga skupa slažu se da je svijet poduzetništva još uvijek rezerviran prvenstveno za muškarce i da se samo ovakvim umrežavanjima može to promijeniti. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.