Osnaživanje žena za karijerni i osobni uspjeh u životu: konferencija Žene i budućnost 2024

Osnaživanje žena za karijerni i osobni uspjeh u životu:  konferencija Žene i budućnost 2024

 

 Nadolazeća konferencija Žene i budućnost, koja će se održati u Zagrebu, 07. 03. ove godine, usmjerena je na osnaživanje žena postići karijernu i životnu stabilnost i sigurnost u vremenima pred nama. Proslavljajući 30 godina poduzetništva, idejna začetnica ove konferencije Irena Linasi, konzultantica za međunarodne poslovne financije koja je savjetovala više od 500 uspješnih slovenskih i inozemnih poduzetnika, kreirala je ovaj događaj prema cilju osigurati ženama (ali i našim dragim muškarcima) znanje i alate potrebnih za snalaženje u složenosti izazova budućnosti koja nam dolazi, posebice financijskog krajolika.

Razlog tomu jeste i činjenica da su upravo žene danas (prema podacima gotovo svih relevantnih globalnih institucija), posebice samohrane majke, egzistencijalno najugroženija skupina radno sposobnog stanovništva. Žene zarađuju manje, žive dulje, imaju manje prilika na tržištu rada za poslovne karijere, imaju više financijski izazova jer obično one vode brigu o djeci…

Stoga je konferencija osmišljena kako bi se pozabavila rastućim izazovima s kojima se žene suočavaju danas i u budućnosti vezano za svoj osobni i poslovni život u prvom redu. S predavanjem žene između bogatstva i siromaštva, Irena Linasi dat će uvid u vlastito opsežno iskustvo koje je kretalo od samohrane majke na početku karijere, do danas pozicije vlasnice četiri kompanije na dva kontinenta.

Vjerujemo da zajedničkim predviđanjem i radom na budućnosti u kojoj svi pojedinci, bez obzira na spol, mogu napredovati, doprinositi i raditi bez ograničenja, možemo stvoriti trajan utjecaj na društvo. Težimo da rodna ravnopravnost bude prihvaćena kao temeljni princip u društvu. Jer vjerujemo u budućnost u kojoj svaka žena može ostvariti svoj potencijal bez sputavanja društvenih predrasuda i stereotipa – najavila je idejna začetnica konferencije Irena Linasi, međunarodna stručnjakinja za poslovno i financijsko savjetovanje i direktorica tvrtke Gold Valores doo Zagreb. 

 Iako je poduzetnica Irena Linasi pokretačka snaga konferencije, čija se stručnost proteže na pomaganje tvrtkama u osiguravanju investicijskog kapitala, a pojedinaca na osiguravanje financijske slobode, na konferenciji će nastupiti cijenjeni stručnjaci s realnog tržišta, među kojima su Simona Kostrevc, predsjednica Uprave Petrol Hrvatska; Mirela Relković, predsjednica Sekcije računovođa Hrvatske gospodarske komore; i dr. sc. Srđan Šimac, predsjednik Hrvatske udruge za mirenje. Ovi istaknuti profesionalci podijelit će svoju stručnost i iskustva, pružajući gostima konferencije različite perspektive o karijernom i osobnom uspjehu i informacijama o tome kako se pripremiti za nadolazeću budućnost.

Uz njih, u programu konferencije sudjelovat će i ostali stručnjaci vezani uz karijerni položaj žena u hrvatskom društvu te iznijeti svoje mišljenje i informacije vezane uz teme promicanja jednakih društvenih mogućnosti za žene.

Ciljevi konferencije su olakšavanje razmjene znanja i informacija o tome kakva nas budućnost čeka, međusobno povezivanje i zajednički budući rad, stvaranje poticajnog okruženja za povezivanje žena s karijernim i obiteljskim izazovima prema kvalitetnim rješenjima, kao i osnaživanje žena da preuzmu kontrolu nad svojom budućnošću pružanjem praktičnih savjeta i strategija.

Važno je napomenuti da konferencija ima za cilj baviti se širim društvenim problemima vezanim uz ostalo i financijskim blagostanjem žena.

Za više informacija o konferenciji Žene i budućnost posjetite službenu web stranicu: https://zeneibuducnost.org/

Dobro nam došli na konferenciju, 07. 03. od 10 do 14 sati, hotel Antunović West, Zagreb

 O Ireni Linasi

Konzultantica za međunarodne poslovne financije. Savjetovala je više od 500 uspješnih slovenskih i inozemnih poduzetnika. U sklopu svog poslovanja u osam država EU i šire, pomagala je mnogim tvrtkama steći investicijski kapital, a klijentima da ulažu u plemenite metale. Predaje na temu ulaganja, poslovnih  financija, investicija u plemenite metale te radi kao evaluator za investicije u start-up tvrtkama.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.