Predavanje i promocija brošura o zanimljivom svijetu kukaca - kornjašima i vretencima koji žive uz Dravu

Predavanje i promocija brošura o zanimljivom svijetu kukaca - kornjašima i vretencima koji žive uz Dravu

Javna ustanova Priroda Varaždinske županije u suradnji s udrugom Hyla organizira edukativno predavanje i promociju brošura u utorak,17. listopada u 11 sati, skupštinska dvorana.  
„Vretenca“ i „Saproksilni kornjaši“ nazivi su brošura koje je izdala JU Priroda Varaždinske županije kao rezultat istraživanja faune provedenih uz rijeku Dravu u Varaždinskoj županiji u sklopu prekograničnog projekta „Riverside“.  

U publikacijama su predstavljene najznačajnije vrste iz skupina vretenaca i saproksilnih kornjaša, kao i zanimljivosti vezane uz život ovih kukaca, od podataka tko su najbrži letači i savršeni lovci u letu, pa do toga koji su među tim kukcima bili prisutni na Zemlji i u doba dinosaura. Edukativno predavanje održat će Ana Štih Koren i Boris Lauš iz strukovne udruge Hyla, koja je provela istraživanja faune iz skupine vretenaca i kornjaša u sklopu projekta „Riverside“. Cilj izdavanja brošure i edukativnog predavanja su informiranje i edukacija šire javnosti te senzibilizacija za očuvanje ovih vrsta, među kojima su i ugrožene, tzv. Natura vrste. Svaki sudionik predavanja dobit će besplatne primjerke publikacija. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.