Nin - predstavljanje priručnika za promatranje ptica "Birds of the Nin Lagoon" autora dr. sc. Gordana i dr. sc. Marije Dejanović

Nin - predstavljanje priručnika za promatranje ptica "Birds of the Nin Lagoon" autora dr. sc. Gordana i dr. sc. Marije Dejanović

Na Svjetski dan promatranja ptica, 2. listopada s početkom u 9:30 sati u Domu kulture, Trg hrvatskih branitelja 1, Nin održati će se predstavljanje priručnika za promatranje ptica pod nazivom "Birds of the Nin Lagoon" autora dr. sc. Gordana Lukača i dr. sc. Marije Dejanović u izdanju Turističke zajednice grada Nina uz financijsku podršku Zadarske županije.

Nakon promocije predviđen je zajednički odlazak na polja Solane Nin kako bi se u praksi obilježio dan promatranja ptica. Stručni recenzenti ovog izdanja su poznati biolozi Morana Bačić iz Natura Jadere - Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije i Tibor Mikuška. Prethodno su izdana dva izdanja priručnika na hrvatskom jeziku u cilju poticanja svijesti o prirodnoj baštini grada Nina posebno o bogatom ptičjem svijetu koji se tijekom godine može promatrati na prostoru Nina i okolice.

Ovo je izdanje na engleskom jeziku pripremljeno za edukaciju iznajmljivača i stanovnika koji sudjeluju u turističkim procesima, a koristit će se i u susretu s inozemnim turističkim novinarima.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.