Misnim slavljem i procesijom uz Gospu od anđela te koncertima završilo je 59. Porcijunukulovo u Čakovcu

Misnim slavljem i procesijom uz Gospu od anđela te koncertima završilo je 59. Porcijunukulovo u Čakovcu
Procesijom sa središnjim misnim slavljem u jutarnjim satima te posljepodnevnom dodjelom nagrada najboljim izlagačima i večernjim koncertima, među kojima je najveći bio onaj klape „Intrade“, završilo je 59. Porcijunukulovo u Čakovcu. Dojmovi posjetitelja koji svakog sata pristižu Turističkoj zajednici grada Čakovca su vrlo dobri, a to i pokazuju prve brojke.
 
Prema procjenama organizatora i policije, Čakovec je ovih dana posjetilo oko 250 tisuća ljudi, što je najviše dosad. Unatoč, velikom broju posjetitelja, Policijska uprava Međimurska nije zabilježila niti jedan veći prekršaj ili značajnije remećenje javnog reda i mira. Povećan broj vozila koja su ove dane prometovala gradskim prometnicama, nisu stvorila prometne čepove i zastoje. Iako je cijelo središte grada bilo u znaku Porcijunkulova, sve javne službe radile su nesmetano.
 
Prema podacima Grada Čakovca izlagačima je izdano 220 rješenja za rad. U taj broj nisu uračunati ugostitelji, kojih je također bilo mnogo. Iako tek očekujemo podatke o broju fiskaliziranih računa, vjerujemo da će njihov broj kao i ukupno naplaćen iznos biti isti ili veći kao i lani, kad su ugostiteljski objekti registrirani u čakovečkoj Poreznoj upravi imali promet od oko 610.000,00 eura.
 
Ukratko, bilo je ovo najbrojnija manifestacija koja je ikad održana u Čakovcu i Međimurju, s najvećim brojem sudionika, posjetitelja i programa. Unatoč organizacijskim izazovima, logističkim ograničenjima i vremenskim neprilikama, na kraju je sve ispalo više nego dobro. Za ilustraciju, svakog se dana u gradu istodobno održavalo devet koncertnih nastupa, a svi su bili odlično posjećeni.  
Još jednom hvala svima onima koji su sudjelovali u organizaciji manifestacije. Svi zajedno, unatoč izazovima koje je pred njih stavljalo vrijeme, uspjeli smo šest dana biti vjersko, kulturno, tradicijsko i zabavno središte kontinentalne Hrvatske.
 
Više nego odlična najava, sljedećeg, jubilarnog šezdesetog Porcijunkulova.
 
FOTO: Grad Čakovec i Visit Čakovec
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.