Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj održao prijem za predstavnike Hrvatske operne akademije

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj održao prijem za predstavnike Hrvatske operne akademije

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je održao prijem za predstavnike Hrvatske operne akademije, predsjednika i osnivača Davida Oštreka, tajnika Roberta Veseljaka, voditeljicu marketinga Klaru Kovačević te predavače na Akademiji Jaku Mihelača i Tamaru Ivaniš.

Prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik.  

Radi se o ljetnom edukativnom programu za glazbenike koji na jednom mjestu okuplja operne pjevače iz cijelog svijeta, a održava se u Varaždinu od 25. srpnja do 13. kolovoza 2023. godine. Suorganizatori su HNK u Varaždinu i Koncertni ured Varaždin, partner projekta je Gradski muzej Varaždin, a pokrovitelj Grad Varaždin.

Iako je osnovana tek prošle godine, Hrvatska operna akademija brzo je zadobila pozornost i priznanje u opernom svijetu. Broj polaznika Akademije ove se godine udvostručio, privlačeći još više studenata iz cijelog svijeta, a okuplja ambiciozne operne umjetnike iz SAD-a, Meksika, Kanade, Kazahstana, Južne Koreje, Austrije, Grčke, Španjolske, Italije, Ukrajine i drugih zemalja.

Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj istaknuo je kako mu je drago što se ovakav program Hrvatske operne akademije održava upravo u Varaždinu i što Varaždin i na ovaj način kao odredište kulturnog turizma privlači glazbene entuzijaste i posjetitelje. „Ponosan sam što je Grad Varaždin upravo prošao prvi krug izbora UNESCO Mreže kreativnih gradova za područje glazbe, odnosno izbora za UNESCO Grad glazbe. Slijedi drugi krug izbora i znat ćemo rezultate krajem listopada. Grad Varaždin se svojom bogatom glazbenom povijesti, ali i sadašnjosti uvijek dokazuje kao grad glazbe i uvijek ćemo podržavati talentirane umjetnike u našem gradu. Svim polaznicima želim puno novih glazbenih znanja i profesionalnih uspjeha.“ – rekao je gradonačelnik.

„Hrvatska operna akademija za cilj ima postati glavno odredište za mlade operne umjetnike iz cijelog svijeta. Sa sjedištem u našem prekrasnom i povijesnom gradu Varaždinu, posvećeni smo poticanju nove generacije opernih talenata i pružanju poticajnog i inspirativnog okruženja za umjetnike da rastu i razvijaju svoje vještine. Iznimno sam zahvalan na podršci koju Akademiji pruža Grad Varaždin. Program Hrvatske operne akademije ima ključnu ulogu u kulturnom obogaćivanju naše zajednice.“ – rekao je David Oštrek, osnivač Hrvatske operne akademije.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.