Članovi Dječjeg vijeća Grada Čakovca održali svoju sjednicu i predstavili radove u okviru projekta “Čakovec – grad Zrinskih”

Članovi Dječjeg vijeća Grada Čakovca održali svoju sjednicu i predstavili radove u okviru projekta “Čakovec – grad Zrinskih”

U Gradskoj vijećnici održana je sjednica Dječjeg vijeća Grada Čakovca na kojoj su bili prisutni dječji vijećnici uz voditeljice dječjih foruma, na čelu s dječjom gradonačelnicom Nolom Grošević i gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini.

Sjednica je u prvom redu poslužila za predstavljanje provedenih aktivnosti u okviru projekta “Čakovec – grad Zrinskih”. Naime svaki dječji forum u proteklom je razdoblju provodio dio aktivnosti te na sjednici pokazao svoj ogroman trud, znanje i rezultate istraživanja. Dječji forumi OŠ Ivanovec i III. OŠ Čakovec sa svojim radovima odabrani su i pozvani na državnu smotru projekata Građanskog odgoja i obrazovanja – Projekt građanin. Gradonačelnica je pohvalila radove, te zahvalila mentorima i učenicima, ali i naglasila kako se veseli izložbi svih radova koja će se upriličiti u okviru manifestacije “Dani Grada Čakovca 2023.”, u petak, 26. svibnja od 18 sati u Bedemu.

Djeca su iskoristila priliku da popričaju s gradonačelnicom te postave pitanja, pa su se dotakli teme vanjskih bazena i pitali hoće li u ljetnim mjesecima moći na kupanje. Gradonačelnica im je odgovorila kako u lipnju kreće sezona plivanja na otvorenom, a naspram protekle godine bazeni će biti bogatiji zelenilom koje je posađeno prije godinu dana, instalitat će se kupola iznad dječjeg bazena u svrhu zaštite, dopunit će se sunčalište i dolaze novi suncobrani.

Dječji vijećnik Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec pitao je gradonačelnicu kako je prošao sastanak o izgradnji nove škole u Ministarstvu obrazovanja te kako joj se sviđa novi logo Dječjeg vijeća, koji su kreirali učenici ove škole.Zanimalo ih je hoće li se izgraditi dvorana uz Osnovnu školu Kuršanec, što je čakovečka gradonačelnica potvrdila i dodala da se osim dvorane ide i u izgradnju četiri nove učionice, a radovi će započeti u trenutku kada Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavi NPOO na koji će se projekt prijaviti. Uz to, na isti se prijavljuje i dogradnja čakovečke II. OŠ. Dala im je informaciju da se projektira IV. osnovna škola, razgovarala o rješavanju potrebe za školskim ormarićima u OŠ Ivanovec te o tome koliko su zadovoljni kolegama u školi i razredu.

 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.