Poziv za sudjelovanje na @ “Europeans Against Fake News” u subotu i nedjelju na FOI-2 u Varaždinu

Poziv za sudjelovanje na @ “Europeans Against Fake News” u subotu i nedjelju na FOI-2 u Varaždinu

Udruga EduNorth iz Varaždina, s partnerima 22. i 23. travnja poziva vas na Europeans Against Fake News (EAF) . Predavanja koja se održavaju na FOI 2,  Prilaz Fausta Vrančića 3, u Varaždinu, otvorena su za sve zainteresirane. Riječ je o događanju na kojem će se okupiti veliki broj mladih ljudi koji će biti uključeni u raspravu o lažnim vijestima u online okruženju.

Kroz niz kreativnih aktivnosti koje spajaju metodologiju živih knjižnica i suradničkih hackathona, radit će se na poboljšanju medijske pismenosti i poticanju kritičkog razmišljanja mladih kako bi im se omogućilo da nauče prepoznati, raskrinkati i dekonstruirati lažne vijesti. Ovi događaji će adresirati lažne vijesti o 4 teme o kojima nastaje većina lažnih vijesti danas:

 Temeljna prava u vrijeme Covid-19, Klimatske promjene i izazovi, Migracije: “Rodni grad dezinformacija i populističkih kampanja”, Euroskepticizam kao demokratska barijera.

 Sudjelovanjem u ovom događaju moći ćete:

 unaprijediti svoju medijsku pismenost, naučiti kako kritički analizirati lažne vijesti,unaprijediti svoje vještine kreativnog razmišljanja i dizajna društveno angažiranih ishoda koji se bave lažnim vijestima, poput grafita, sklopiti nova prijateljstva i provesti zabavno i inspirativno vrijeme s EAF timom i Vašim vršnjacima.

 Profil sudionika:

 - Zainteresirani za borbu protiv dezinformacija, jačanje kritičkog razmišljanja i promicanje europskih vrijednosti i demokracije, od 18 do 30 godina - Iz Hrvatske, sposobni dobro komunicirati na engleskom jeziku; Spremni aktivno sudjelovati u događaju tijekom cijelog njegovog trajanja; Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnice na sljedećoj poveznici ili skeniranjem QR koda:  

https://bit.ly/EAFvz

 Događaj će za sudionike trajati dva dana, u subotu 22. travnja i nedjelju 23. travnja od 10 do 18 sati i svaki dan će biti rezerviran za dvije teme – o točnom datumu Vašeg sudjelovanja bit ćete obavješteni mailom nakon što odaberete temu koja Vas najviše zanima. Tijekom oba dana za sudionike je osiguran ručak i pauze za kavu, a organizatori pokrivaju sve troškove Vašeg sudjelovanja na događaju. 

Projekt "Europeans Against Fake News" sufinanciran je sredstvima Europske unije.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.