Otvorenje Pelješkog mosta - jedan od najvećih događaja u povijesti Hrvatske/ HRT uživo

Otvorenje Pelješkog mosta - jedan od najvećih događaja u povijesti Hrvatske/ HRT uživo

Na odmorištu Komarna održana je veličanstvena svečanost otvorenja Pelješkog mosta kojim će biti spojen jug Hrvatske s ostatkom države, uz nazočnost državnoga vrha, ministara, saborskih zastupnika, drugih uzvanika i brojnih građana. Otvorenje Pelješkog mosta - jedan od najvećih događaja u povijesti Hrvatske

U povodu svečanog otvorenja Pelješkog mosta, danas na Prvom i Četvrtom programu HTV-a u 20:05  počeo je izravni prijenos s otvorenja uz specijalnu emisiju s gostima, reportažama i izravnim uključenjem. Događaj uživo je prenošen i na portalu te Facebook stranici.
Budite i uz Hrvatski radio i ciklus posebnih emisija Radio most. U cjelodnevnom programu iz studija na otvorenom s obje strane mosta poznati glasovi, urednici i voditelji te mnogobrojni gosti očekuju vas na Radio Dubrovniku te Prvom i Drugom programu HR-a. Specijalnu emisiju HTV-a i radijski program prenosimo i preko multimedijske usluge HRTi. Tako je najavio svoj dosad najveći prijenos jednog povijesnog događanja uživo HRT. 

Nakon što su se nazočnima obratio državni vrh, uslijedila je "Himna slobodi", a u finalu njezinog izvođenja počeo je i vatromet, barke i brodice ispod mosta trubile su te su zapaljene bengalske vatre, a po mostu su se provezli automobili "Nevera" s jedne i Niko Pulić u svom automobilu s druge strane, sve uz pucnjavu Dubrovačkih trombunjera i zvonjavu svih crkvenih zvona u Dubrovačkoj biskupiji.

Najviši dužnosnici potom su otišli do početka mosta koji je potom blagoslovio biskup Dubrovačke biskupije Roko Glasnović.
Uzvanici su potom u Komarni dočekali motocikliste braniteljskih postrojbi te prve automobile s Brijeste.
Redovan promet mostom počet će se odvijati nakon ponoći.

 Opširnije pogledajte na poveznici:

 https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/svecano-otvorenje-peljeskog-mosta-8720925

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.