Poziv profesorima hrvatskog jezika u Argentini

Poziv profesorima hrvatskog jezika u Argentini

Preuzeto: HRT Glas Hrvatske; Autor: David Rey

Hrvatski popis stanovništva u Argentini objavljuje poziv za izradu baze podataka hrvatskih učitelja, čiji je cilj zajednici ponuditi potpun i dostupan popis tečajeva hrvatskog jezika, olakšavajući put onima koji žele učiti i povezati se sa svojim korijenima. 

– Nova inicijativa Hrvatskog popisa stanovništva: Traže se profesori hrvatskog jezika za Argentinu. Nekoliko mjeseci uoči obilježavanja četvrte obljetnice od pokretanja, Hrvatski popis stanovništva Republike Argentine nastavlja nastojati pridonijeti jačanju hrvatskog identiteta i kulture.

Prvi Digitalni popis Hrvata i njihovih potomaka u Argentini samostalan je i neovisan projekt, čija je misija saznati broj, rasprostranjenost, osposobljenost i interese Hrvata i njihovih potomaka koji danas žive u Argentini. Uz očuvanje, održavanje i promicanje hrvatske kulture i identiteta u našoj zemlji, jačajući svoju povezanosti s Hrvatskom.

Na temelju tih pravila Hrvatski popis stanovništva ovom prilikom nastoji stvoriti čvrstu bazu podataka stručnjaka koji predaju hrvatski jezik u Argentini – ističe Cristian Sprljan, jedan od voditelja hrvatskog popisa stanovništva.

Fotogalerija

Stvara se mreža učitelja čiji je zajednički cilj očuvanje hrvatske baštine kroz jezik.

– Ova nova inicijativa ima sljedeće ciljeve:

Promicati tečajeve na našim društvenim mrežama i na web stranici Hrvatskog popisa stanovništva, osiguravajući veću vidljivost. Doprinijeti da što više ljudi nauči hrvatski jezik jačanjem njihovih kulturnih veza i uključivanjem u aktivno sudjelovanje u našoj zajednici. Povezati se kako bi bili dio mreže učitelja koji dijele cilj očuvanja naše baštine kroz hrvatski jezik.

Cilj Hrvatskog popisa stanovništva je zajednici ponuditi cjelovit i dostupan popis tečajeva hrvatskog jezika i time otvoriti put svima onima koji žele učiti i povezati se sa svojim kulturnim korijenima – kaže Sprljan.

Cilj je zajedno stvoriti jaču, povezaniju zajednicu.

– Pozivamo udruge i organizacije koje nude tečajeve hrvatskog jezika da se pridruže, kao i nezavisni profesori koji strastveno dijele naš lijepi jezik.

Kako biste se pridružili ovoj bazi i bili dio ove zanimljive inicijative koja nam omogućuje nastavak očuvanja naše kulture i tradicije, trebate ispuniti sljedeću poveznicu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfPlt6YSUOwl0uA8Fs3T6JDIqHRtaocmO3OrPdF_bPpIF-AQ/viewform

S misijom nastavka očuvanja hrvatskog identiteta u Argentini, članovi Hrvatskog popisa stanovništva Cristian Sprljan, Iva Vidić i Jelena Nadinić nastavljaju stvoriti nove inicijative – zaključuje Cristian Sprljan, član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.