Tradicionalna, 19. po redu, Ričička noć u Heusenstammu kod Frankfurta u najljepšem sjaju

Tradicionalna, 19. po redu, Ričička noć u Heusenstammu kod Frankfurta u najljepšem sjaju

Velika, 19. po redu tradicionalna ‘Ričička noć’, koju organizira udruga Sv. Ivan Ričice iz Frankfurta na čelu sa predsjednikom Jakovom Budimirom, održana je u subotu navečer u dvorani Martinsee u Heusenstammu kod Frankfurtam piše, Felix magazin.   

Veliku feštu, kojoj je nazočilo oko 900 posjetitelja a vodila je Kristina Budimir, uveličala je klapa Rišpet i Alen Nižetić, a u uvodnom dijelu nastupila je folklorna skupina DijasKorak iz Offenbacha.

Događaj je i ove godine privukao veliki broj Ričičana i njihovih gostiju podrijetlom kako iz Imotske krajine tako i posjetitelja podrijetlom iz ostalih dijelova Hrvatske i BiH.

U prepunoj dvorani u Heusenstammu gosti su, između ostaloga, bili i Gordan Bakota, veleposlanik Hrvatske u Berlinu, njemački ministar za europska pitanja Manfred Pentz, generalni konzul Hrvatske u Frankfurtu Vedran Konjevod, generalni konzul Hrvatske u Stuttgartu Ivan Sablić, predstavnici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Croatiana Gregurić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva i Marija Pušić, glasnogovornica Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske te predstavnici Crkve u Hrvata fra Ante Marković Jojo iz Kelsterbacha, fra Kristijan Montina iz Wiesbadena, fra Ivan Jaković iz Giessena i fra Petar Komljenović iz Frankfurta.

Dio atmosfere s 19. Ričičke noći pogledajte u donjoj fotogaleriji. OPŠIRNIJE NA /https://fenix-magazin.de/velika-foto-galerija-tradicionalna-19-po-redu-ricicka-noc-u-heusenstammu-kod-frankfurta-u-najljepsem-sjaju/

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.