Predsjednik Hrvatskog sabora primio dobitnice nagrada i članice Croatian Women’s Network™ / Mreže hrvatskih žena

Predsjednik Hrvatskog sabora primio dobitnice nagrada i članice Croatian Women’s Network™ / Mreže hrvatskih žena

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u povodu Međunarodnog dana žena primio je dobitnice nagrada i članice  Croatian Women’s Network™ / Mreže hrvatskih žena ususret njihovoj sedmoj konferenciji ''Napredak žena. Napredak. ekonomije. Ostvari potencijal!'', 8. ožujka, u Zagrebu.

Predsjednik Hrvatskog sabora čestitao je organizaciji na hvalevrijednoj manifestaciji, koja povezuje Hrvatice diljem svijeta te nagrađuje njihova postignuća prestižnim nagradama ''Utjecajne Hrvatske žene'' i ''Buduće liderice''.

Zahvalio je osnivačici Mreže hrvatskih žena Caroline Spivak i članicama Mreže na kontinuiranom poticanju hrvatskih poduzetnica, znanstvenica, umjetnica te brojnih drugih žena da svojim djelovanjem nastave obogaćivati Hrvatsku i svijet.

“Sve jači globalni interes za naše nagrade i Mrežu potvrđuje da smo na dobrom putu i jača našu misiju umrežavanja i priznavanja postignuća hrvatskih žena u cijelome svijetu,” istaknula je Caroline Spivak.

Zahvalila se predsjedniku Hrvatskog sabora na svečanom prijmu i na prihvaćenom pokroviteljstvu nad 7. međunarodnom konferencijom Mreže hrvatskih žena  i poručila da su na pravome mjestu, jer ondje se donose zakoni, koji utječu na živote sviju nas. ''Hrvatsko je iseljeništvo odigralo značajnu ulogu u stvaranju neovisne Republike Hrvatske. Uvijek se sjetite da medalja ima dva lica, i da je iseljena Hrvatska i danas s domovinskom Hrvatskom. Spremni smo pomoći, samo nas trebate pozvati'', poručila je Spivak.

 Rekla je da se u Hrvatskoj od 2016. godine, kada je održana prva međunarodna konferencija Mreže hrvatskih žena, do danas puno toga promijenilo nabolje, no da se još mora raditi na osvješćivanju i razvijanju demokratskih programa za promicanje ravnopravnosti spolova i uključivanje žena u sve društvene pore, pa tako i u politiku.

Mreža hrvatskih žena svoju međunarodnu konferenciju otvara upravo temom o položaju žena u politici.  Na panelu će govoriti Željana Zovko, zastupnica u Europskom Parlamentu te dobitnice nagrada ''Utjecajne hrvatske žene'' Marijana Petir, zastupnica u Hrvatskom saboru i predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora i znanstvenica Katherine Sredl sa Sveučilišta Loyola u Chicagu.

Na konferenciji Mreža otvara niz aktualnih pitanja o ženskom poduzetništvu, rodnoj ravnoteži i društvenoj pravednosti te ženskoj ulozi u očuvanju hrvatskog identiteta.

Istoga dana, 8. ožujka, u hotelu Sheraton,  s početkom u 19 sati uručuje prestižne nagrade  ''Utjecajne hrvatske žene'' i ''Buduće liderice''

***Listu dobitnica pogledajte na poveznici, a detaljan program konferencije dostupan je na linku.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.