U Hrvatskom centru u Beču predstavljena knjiga Jasmine Mehić "Putevima Perzije"

U Hrvatskom centru u Beču predstavljena knjiga Jasmine Mehić  "Putevima Perzije"
U Hrvatskom centru u Beču, u petak 6. listopada, svoju knjigu "Putevima Perzije" predstavila je Jasmina Mehić iz Zagreba. Autorica, pod umjetničkim imenom Yasmin Dar, svjetska je putnica iz Hrvatske, a ovom prigodom životopisno je predstavila svoj roman putopisnog karaktera smještenog u prošlosti, uz fotografije s putovanja te kratke videe.
 Publika je pritom mogla čuti kako je putovati kao žena, što je to posebno zanimljivo o pjesnicima tih krajeva te gradovima koji su na nekadašnjim Putovima svile. Uz to bilo je i riječi o njezinom slušanom podcastu BrainBooks.
Tradicionalnu glazbu s tih prostora uživo izveli su umjetnici grupe Beat the string, a posebno zanimljivo bilo je čuti i zvuke dafa. Organizatorica Dina Šunić iznenadila je sudionike promocije degustacijom tradicionalne hrane koja se opisuje u knjizi, tako da su posjetitelji mogli uživati i u okusima i zvucima Perzije.
Kulturnu večer vodila je predsjednica bečkog ogranka Matice hrvatske Adrijana Markon Jurčić, a nazočili su joj i predstavnici Veleposlanstva Irana u Beču i mediji. Organizatori ove književne večeri bili su Dina Šunić, Ogranak Matice hrvatske u Beču, KSV Zagreb u Beču, te Hrvatski centar uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH-a. Budući da je ovo multimedijalno predavanje je polučio veliko zanimanje stječe se dojam da je hrvatska publika u Beču željna sličnih sadržaja i tema. Čestitke organizatorima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.