Etika kao ključ održivog uspjeha: Schneider Electric po 13. puta među najetičnijim tvrtkama svijeta

Etika kao ključ održivog uspjeha: Schneider Electric po 13. puta među najetičnijim tvrtkama svijeta

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, nedavno je dobio prestižno priznanje Ethisphere kao jedna od najetičnijih tvrtki svijeta® za 2024. godinu, i to po 13. put. Schneider Electricov put do titule najetičnijih tvrtki svijeta započinje rigoroznim procesom ocjenjivanja poznatim kao Ethics Quotient® (EQ), koji uključuje više od 243 pitanja. Ovaj sustav ocjenjivanja omogućava objektivnu i dosljednu procjenu performansi tvrtki u pet ključnih kategorija: etička kultura, ESG (okoliš, društvo i upravljanje), programi etike i usklađenosti, raznolikost, ravnopravnost i uključenost te inicijative za podršku snažnom lancu vrijednosti. 

„Etika u poslovanju nije samo moralna obveza već i ključ za dugoročni uspjeh, ona gradi povjerenje među kupcima, zaposlenicima i investitorima. Tvrtke koje posluju etično često teže održivom razvoju, minimizirajući negativan utjecaj na okoliš i društvo. Za radnike, etičko radno okruženje potiče poštenje, pravdu i poštovanje, povećavajući motivaciju i zadovoljstvo, što rezultira višom produktivnošću i manjom fluktuacijom zaposlenika. Etika također doprinosi dugoročnoj profitabilnosti, jer pomaže u izgradnji lojalnosti kupaca i stvaranju pozitivnog imidža tvrtke“,pojasnio je Arthur Vašarević, generalni direktor Schneider Electric za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.  

Visoki standardi etike i usklađenosti u Schneider Electricu očituju se kroz nekoliko ključnih aspekata: kodeks ponašanja jasno definira smjernice za sve zaposlenike, zaposlenici prolaze kontinuirane edukacije o etičkim standardima i praksama, uspostavljeni su sigurni i povjerljivi kanali za prijavu nepravilnosti, etički i ekološki standardi integrirani su u sve aspekte poslovanja, redovito se izvještava o napretku u području etike i usklađenosti, promiče se otvorena komunikacija, poštivanje različitosti i inkluzije. 

„Schneider Electricov uspjeh u postizanju priznanja kao jedne od najetičnijih tvrtki svijeta odražava našu nepokolebljivu predanost poslovnom integritetu i etičkim praksama. Kao što sam rekao, etika nije samo moralni imperativ već i praktičan pristup koji donosi brojne koristi tvrtkama i društvu u cjelini. Schneider Electric će nastaviti ulagati napore u održavanje i unapređenje svojih etičkih standarda, čime će i dalje biti predvodnik u etičkom poslovanju na globalnoj razini“, zaključuje Vašarević. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.