Split: Velik interes poduzetnika za Tehnološki park

Split: Velik interes poduzetnika za Tehnološki park

U tijeku su Dani otvorenih vrata za poduzetnike koji žele postati korisnici Tehnološkog parka Split, novootvorenog inovacijskog huba na području radne zone Dračevac. Ovaj objekt uskoro će postati novi dom brojnim lokalnim poduzetnicima u kojem će moći razvijati svoje poslovne ideje uz podršku Razvojne agencije Split - RaST, poduzetničko-potporne institucije s višegodišnjim iskustvom u projektima potpore poduzetništvu, koja upravlja TPS-om. Tijekom Dana otvorenih vrata, koji traju od 24. srpnja do 23. kolovoza, zainteresirani poduzetnici mogu se bolje upoznati s mogućnostima koje im nudi Tehnološki park Split.

“Želimo da naši poduzetnici imaju pristup svemu što im je potrebno za uspješno lansiranje i skaliranje njihovog poslovnog pothvata. Otvaranjem Tehnološkog parka Split lokalni poduzetnici napokon dobivaju prostor koji u potpunosti zadovoljava visoke kriterije i potrebe poduzetnika u djelatnosti visokih tehnologija. Naša misija je djelovanjem naše organizacije i ovog parka podizati konkurentnost Splita i regije, stvarajući buduće priče o uspjehu zajedno s našim korisnicima”, istaknuo je Goran Batinić, direktor Razvojne agencije Split - RaST.

U zgradi koja se prostire na 17,5 tisuća četvornih metara, ovaj tehnološki park nudi idealne uvjete za start-upe te mikro, male i srednje poduzetnike s područja Splita i okolice. Tehnološki park Split svojim korisnicima nudi coworking zonu s 52 radne jedinice, 14 opremljenih inkubacijskih ureda za poduzetnike početnike (start-upe) do pet godina starosti te 51 uredsku jedinicu za mikro, mala i srednja poduzeća. Na lokaciji se također nalazi konferencijski centar s četiri multimedijske dvorane, kao i dvorane za sastanke, zajedničke kuhinje i sve što je potrebno funkcionalnom poslovnom prostoru.

U okviru Tehnološkog parka Split djelovat će i zaseban Smart City lab, koji će nuditi podršku gradskim ustanovama i tvrtkama te će uključivati edukativne prostore u kojima će se odvijati suradnja sa školama i znanstvenom zajednicom. Među brojnim sadržajima nalazit će se 3D laboratorij u kojem će korisnici imati priliku na postavljenim 3D printerima i skenerima modelirati svoje kreacije i slagati prototipove proizvoda. U planu je i otvorenje podatkovnog centra s energetskom i optičkom infrastrukturom koji će osigurati pouzdanu infrastrukturu IT sceni i javnom sektoru. Osim pristupa atraktivnim uredskim prostorima, korisnici TPS-a imat će na dohvat ruke dostupne usluge fitness centra, trgovine, restorana i dva kafića.

Postani stanar - Prijave za ulazak u Tehnološki park Split od 19. kolovoza

Na web stranicama Tehnološkog parka Split dostupna je dokumentacija koja pojašnjava uvjete prijave poduzetnika za korištenje usluga TPS-a, a u svrhu što bolje i pravovremene pripreme za prijavu na javne pozive koji će biti aktivni od 19. kolovoza. Poduzetnici koji su zainteresirani za fizički obilazak prostora mogu se registrirati za Dane otvorenih vrata popunjavajući dostupni online obrazac na web stranicama.

Radi se o ukupno tri javna poziva, i to za poduzetnike početnike do 5 godina starosti, zatim za mikro, male i srednje poduzetnike, te poziv za dugotrajni zakup prostora sadržaja komercijalnog tipa (fitness centar, trgovina, restoran i dva caffe bara s terasom). Sva pitanja od strane zaineresiranih poduzetnika koja budu zaprimljena tijekom ovog perioda bit će redovito adresirana te će odgovori na njih biti javno objavljeni na web stranicama TPS-a u sekciji Postani stanar.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.