Schneider Electric i AVEVA udružuju se s IN-CORE Systèmes kako bi unaprijedili proces proizvodnje baterija za EV

Schneider Electric i AVEVA udružuju se s IN-CORE Systèmes kako bi unaprijedili proces proizvodnje baterija za EV

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, i AVEVA, globalni lider u industrijskom softveru, digitalnoj transformaciji i održivosti, najavili su partnerstvo s IN-CORE Systèmes kako bi poboljšali učinkovitost proizvodnje baterija za električna vozila (EV).

Suradnja će povezati performanse na razini elektroda s konačnim performansama ćelija i pružiti kupcima cjelovitu sliku podataka za poboljšanje procesa.

S eksponencijalnim rastom tržišta EV-a, proizvodnja baterija pod konstantnim je pritiskom poboljšanja kvalitete, učinkovitosti i poslovnih rezultata. Ovo povećanje proizvodnje može dovesti do novih problema, uključujući neistražene načine kvara i dodatne varijacije u procesu, što zauzvrat može stvoriti operativne, materijalne i radne gubitke.

Posljednjih godina proizvodnja baterija za EV bilježi stvaranje do 20% otpadnog materijala, te neučinkovitu upotrebu energije - za proizvodnju 1 kWh ćelije baterije za EV potrebno je nevjerojatnih 47 kWh energije. Ove izazove moguće je ublažiti samo većim operativnim uvidima, čemu cijela grupacija teži.

Partnerstvo između Schneider Electrica, AVEVA-e i IN-CORE-a donijet će veću povezanost podataka u proizvodni proces rješavanjem sljedivosti podataka na razini elektroda. IN-CORE Traceability rješenje radit će s AVEVA System platformom kako bi povezalo kritične parametre s proizvodnjom elektroda, konačnim performansama ćelija i pakiranja, pružajući relevantne podatke u pravom trenutku i formatu kako bi se osigurala cjelovita slika podataka. Ovo pruža kupcima pozitivne rezultate kao što su:

  • Brže rješavanje problema na terenu
  • Smanjenje otpada
  • Optimizacija proizvodnje
  • Optimizacija materijala

„Operativni izazovi najveća su prepreka uspjehu u proizvodnji baterija za EV“, rekla je Christel Galbrun, predsjednica odjela mobilnosti u Schneider Electricu. "Rast potražnje zahtijeva bolju kvalitetu i učinkovitost, dok smanjujemo različitosti i otpad. Ovo partnerstvo s IN-CORE donijet će nove razine povezanosti podataka na tržište EV i pomoći kupcima uspostaviti cjelovitu arhitekturu podataka kroz sve procese“.

„Drago nam je što možemo surađivati sa Schneider Electricom kako bismo riješili jedan od ključnih izazova na tržištu EV, povezanost podataka na razini elektroda", rekao je Michel Popovic, izvršni direktor i direktor prodaje IN-CORE Systèmes. „Zajedno možemo prikupljati podatke o sljedivosti, povezati ih s ostatkom vrijednosnog lanca i kontekstualizirati ih kako bismo donijeli trenutnu vrijednost kupcima“.

 

O IN-CORE Systèmes

IN-CORE rješenja poznata su po svojoj fleksibilnosti i skalabilnosti, besprijekorno se integriraju u složena okruženja i brzo se prilagođavaju promjenama. Njihova arhitektura uklanja efekt silosa konsolidiranjem podataka u jedinstvenu pristupnu točku koju dijele svi strojevi.

Ovaj pristup osigurava da su podaci lako dostupni za analizu kvalitete proizvodnje i automatske procese, kao što je odbacivanje otpada na liniji za slaganje.

Odabirom IN-CORE-a, proizvođači dobivaju lak pristup kvalificiranim podacima za brzo povećanje proizvodnje, održavaju visoke prinose kroz brzu analizu jedinstvenog skupa podataka i smanjuju skupe ručne intervencije automatizacijom procesa obrade neispravnih elektroda.

 

O Schneider Electricu

Schneiderova svrha je osnažiti sve da maksimalno iskoriste energiju i resurse, povezujući napredak i održivost za sve. U Schneideru to nazivamo Life Is On.

Naša misija je biti pouzdan partner u održivosti i učinkovitosti.

Mi smo globalni lider u industrijskoj tehnologiji koji donosi globalnu stručnost u elektrifikaciji, automatizaciji i digitalizaciji svim pametnim industrijama, otpornim infrastrukturama, podatkovnim centrima budućnosti, pametnim zgradama i intuitivnim domovima. Osnaženi našom dubokom stručnošću, pružamo integrirana AI rješenja za Industrijski IoT kroz povezane proizvode, automatizaciju, softver i usluge, isporučujući digitalne blizance kako bismo omogućili profitabilan rast našim kupcima.

Mi smo tvrtka usmjerena na ljude, s ekosustavom od 150.000 zaposlenika i više od milijun partnera koji posluju u više od 100 zemalja kako bismo bili bliže našim kupcima. Prihvaćamo raznolikost i uključivost u svemu što radimo, vođeni našom značajnom svrhom održive budućnosti za sve.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.