FOI - Započela nacionalna manifestacija Festival znanosti i u Varaždinu, otvorena izložba i održano nekoliko radionica za djecu

FOI - Započela nacionalna manifestacija Festival znanosti i u Varaždinu, otvorena izložba i održano nekoliko radionica za djecu

Početak programa Festivala znanosti u Varaždinu održan je u ponedjeljak, 22. travnja, na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, gdje je u prizemlju otvorena izložba dječjih radova na temu Jesu li računala pametnija od nas?. Program je nastavljen nizom radionica na FOI-ju i u pojedinim vrtićkim objektima.

Obzirom da je središnja tema Festivala znanosti „Inteligencija“, na samom početku programa upriličeno je otvorenje izložbe dječjih likovnih radova na temu „Jesu li računala pametnija od nas“. Voditeljice navedene radionice i izložbe, koja je dostupna i u digitalnom obliku, su prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, doc. dr. sc. Suzana Keglević Kozjak, doc. dr. sc. Zrinka Lacković Vincek, a u organizaciju su uključeni volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI. Na izložbi su izloženi radovi 60-ero djece iz Dječjeg vrtića Varaždin te I., IV. I VI. OŠ Varaždin, a otvorila ju je dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa.

U nastavku programa prvog dana održane su i brojne radionice i prezentacije na temu: „Jesu li računala pametnija od nas?“, „DigiDreams: Djeca stvaraju, a AI oživljava“, „Kognitivni agenti“ te "Financijska inteligencija djece".

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Program će trajati u svim većim gradovima Hrvatske, a FOI se uključio s nizom zanimljivih tematskih radionica i predavanja.

FOI će u okviru Festivala znanosti održati i Dan otvorenih vrata, u četvrtak, 25. travnja od 12:00 do 14:00 sati, koji je namijenjen svim maturantima i onima koji žele upisati FOI, a prijaviti se za sudjelovanje možete ovdje.

Sudjelovanjem u Festivalu znanosti, FOI aktivno participira u popularizaciji znanosti, a u provođenje programa uključuju se nastavnici Fakulteta stavljajući time fokus na popularizaciju STEM-a kod mladih.

Više o Festivalu znanosti pogledajte ovdje.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.